Färja från Brindisi till Vlora

Brindisi Vlora-rutten går mellan Italien och Albanien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Red Star Ferries trafikerar den här sträckan upp till 3 gånger per vecka med en restid på runt 6 timmar när European Ferries servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 7 tim 30 min.

Det finns totalt 10 linjer att välja på vecka om du vill åka Brindisi Vlora-rutten mellan Italien och Albanien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Brindisi och Vlora

  • Red Star Ferries
    • 3 avgångar per vecka 6 tim
    • Få pris
  • European Ferries
    • 7 avgångar per vecka 7 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Brindisi Vlora

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Brindisi Vlora-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Brindisi

Brindisi är en stad som ligger i Apuliaregionen i Italien, på kusten till adriatiska havet. Stadens hamn spelar en viktig roll i regionens byteshandel med Grekland och mellanöstern. Hamnen är en naturlig hamn, som penetrerar djupt in i regionens adriatiska kust. Staden bevarar viktiga arkeologiska fynd och kustlinjer, speciellt den norra kusten där det finns många sanddyner och stränder. Gårdsturism spelar en viktig roll med vin eller olivolja. Brindisis turism är mestadels beroende av de italienska turisterna (74% jämfört med 26% internationella) och är väldigt säsongsbetonad.

Överfarter från Brindisi till Kefalonien traffikeras av Maritime My Way Ferries. SNAV Aliscafi har färjor från Brindisi till Paxi och Korfu i Grekland, tillsammans med Fragline, Blue Star Ferries och Hellenic Mediterranean Lines som också har färjor till Korfu. Ett antal färjerederier har överfarter från Brindisi till Igoumenitsa och den grekiska ön Zante kan nås med Hellenic Mediterranean Lines. Till sist har både Adriatica di Navigazione och Hellenic Mediterranean Lines överfarter till Patras.

Guide till Vlora

Den albanska staden Vlora, känd som Valona, ligger i den sydvästra delen av landet, där Adriatiska havet och Joniska havet möts. Vlora har ett vackert läge eftersom det är porten till den albanska rivieran, vilket är en pärla i albanska turistindustrin. Staden med sina breda boulevarder, dekorerade av enorma palmer, har en verklig södra Medelhavsområds känsla. Det ligger framför Karaburuni halvön och Sazani Island, nära ett antal sandiga och steniga stränder och natursköna berg. De äldsta spåren av civilisationen i staden går tillbaka till den sjätte århundradet f.Kr. I forna tider började stadslivet som en port, och var känd som Aulona, och var känd för sina olivlundar och vinodlingar. Under den fjärde talet var det ofta nämns som en hamningång för fartyg som transporterade gods från hamnarna i Otranto och Brindisi, samt en viktig anhalt mellan de välmående antika städerna Apollonia och Butrint. Efter nedgången av Apollonia och Orichum blev det den främsta hamnen i Illyrien. Vlora är Albaniens näst största hamn och har reguljära färjeförbindelser med de italienska hamnarna Bari och Brindisi.