COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Bari - Bar är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Italien till Montenegro

Rederier som åker mellan Bari och Bar

    • 1 Sailing Weekly 11 hr
    • Get price

Färja från Bari till Bar

Bari Bar-rutten går mellan Italien och Montenegro. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Jadrolinija. Färjor avgår upp till 1 gånger vecka med en resetid på ca 11 timmar.

Färjetrafiken på Bari Bar-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Bari

Bari är huvudstaden i provinsen Bari i Apuliaregionen vid det adriatiska havet, Italien. Staden är känd för sin hamn och sitt universitet. Några av sevärdheterna i staden är Basilica di San Nicola och Bari katedral. Basicilia di San Nicola grundades 1087 för att kunna ta emot kvarlevorna av Sankt Nicholas som nu vilar under altaret i kryptan. Bari katedral, som är dedikerad till Sankt Sabinus av Canosa började byggas år 1034 och var färdig år 1178 efter att originalbyggnaden förstördes år 1156.

Hamnen i Bari är en av de viktigaste i regionen och är en port mellan Italien och mellanöstern och balkanregionerna. Det finns två olika hamnar i Bari. Nära gamla stan finns den gamla hamnen som används för små båtar och fiskebåtar, och den nya hamnen används för större passagerarfärjor som åker till Grekland och Albanien. Den nya hamnen är modern och har både korttids- och långtidsparkering. Färjorna åker till bl.a. Durres, Kefalonien, Korfu, Patras, Kotor och Dubrovnik. Överfarter till Korfu tar 8 tim och finns bara tillgängliga under sommarmånaderna. Överfarter till Igoumenitsa tar 9,5 tim och är också bara tillgängliga under sommaren.


Guide till Bar

Kuststaden Bari är en stor hamnstad belägen i södra Montenegro vid Adriatiska havets kust. Montenegro är beläget i sydöstra Europa och gränsar till Kroatien i väster, Bosnien och Hercegovina i nordväst, Serbien i nordöst, Kosovo i öster och Albanien till sydöst. Den viktigaste platsen i Bari är Stari Bar, även känd som Old Bar. Stari Bar, till skillnad från de nyare delarna av staden, inte nära havet men ligger på en kulle, där den först restes av Illyrians som en befäst stad. Inne i Stari Bar kommer turister för och titta på resterna av de två viktigaste kyrkorna i den gamla staden, St Catherine (14: e århundradet) och St. Veneranda (15: e århundradet), tillsammans med kyrkan St Nikola, uppfördes 1288 och massiva akvedukt som medföljer staden med färskvatten.

Staden är också känd för sin sommarfestival, en multi-arts manifestation av sommarsäsongen-en händelse som verkligen ger liv till denna lilla stad, vilket gör det inte bara en viktig trafik stopp för Montenegromen en verkligt trevlig och intressant plats att besöka.