Ancona till Durres färja

Ancona Durres rutten ansluter Italien med Albanien. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Adria Ferries. Det finns överfarter upp till 5 gånger vecka med en resetid från ca 16 timmar.

Ancona Durres seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Ancona till Durres färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Italien till Albanien sida.

Ancona - Durres färjerederier

  • Adria Ferries
    • 5 Avgångar per vecka 16 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Ancona Durres

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Ancona Durres är en bil och 2 passagerare.

Ancona guide

Staden Ancona är belägen i Marcheregionen i centrala Italien och ca 280 km nordöst om Rom. Staden ligger vid adriatiska havet mellan två höjdpunkter vid udden av Monte Conero, Monte Astagno och Monte Guasco. Stadens hamn är en av huvudhamnarna i adriatiska havet, speciellt för passagerartrafik. En av huvudattraktionerna i staden är Ancona Katedralen som är dedikerad till Judas Cyriacus. Katedralen invigdes i början av 1000-talet och var färdigbyggd 1189. Katedralen har en kupol över mittendelen som gjordes om något av Margaritone d'Arezzo år 1270. Fasaden har en gotisk port, som tillskrevs Giorgio da Coma år 1228, som skulle ha haft ett sidovalv på bägge sidor.

Hamnen i Ancona har avgångar med färjor till flera länder i adriatiska havet såsom Grekland, Turkiet, Kroatien, Albanien och Montenegro. Hamnen tar årligen emot över en miljon passagerare. Destinationer som går att åka till är bl.a. Split, Rijeka, Zadar, Hvar, Dubrovnik, Bari, Patras och Igoumenitsa. Vid hamnen finns café, butik och toaletter. Parkering finns, både lång- och korttidsparkering. Det finns också handikapparkering.

Durres guide

Durres är en stad på västkusten I Albanien och har Adriatiska havet som närmsta granne. Det är ungefär 35km från Tirana, huvudstaden i Albanien och 30km från Tiranas internationella flygplats. Staden ligger på kustremsan vilket är en av de smalaste punkterna till Adriatiska havet med den italienska hamnen Bari endast 300km bort och Brindisi 200km. Durres är en av de största städerna med en av de största hamnarna i Albanien. Staden har funnits sedan 627 före kristus. Staden är hem till Durres antika mur och Durres slott har en av de äldsta antika teatrarna i Balkan, denna teater ligger nära hamnen. Just nu håller man på och renoverar för att sedan bli förklarad som ett av UNESCOS världsarv. Många viktiga byggnader i Durres son finns är bibliotek, kulturcenter med ett Aleksander Moisiu teatern, Estrada teatern, dockteatern och den klassiska orkestern. Det finns även ett flertal museum som Durres arkeologiska museum, det kungliga huset av Durres och det historiska museet.