Färja från Bari till Durres

Bari Durres-linjen går mellan Italien och Albanien och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Grandi Navi Veloci kör upp till 12 gånger vecka, Adria Ferries 12 gånger per vecka & Ventouris Ferries kör upp till 12 gånger vecka.

Det är totalt 36 avgångar vecka på sträckan Bari Durres mellan Italien och Albanien ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Bari och Durres

 • Grandi Navi Veloci
  • 12 avgångar per vecka 8 tim 45 min
  • Få pris
 • Adria Ferries
  • 12 avgångar per vecka 8 tim
  • Få pris
 • Ventouris Ferries
  • 12 avgångar per vecka 9 tim
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Bari Durres

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Bari Durres-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Bari

Bari är huvudstaden i provinsen Bari i Apuliaregionen vid det adriatiska havet, Italien. Staden är känd för sin hamn och sitt universitet. Några av sevärdheterna i staden är Basilica di San Nicola och Bari katedral. Basicilia di San Nicola grundades 1087 för att kunna ta emot kvarlevorna av Sankt Nicholas som nu vilar under altaret i kryptan. Bari katedral, som är dedikerad till Sankt Sabinus av Canosa började byggas år 1034 och var färdig år 1178 efter att originalbyggnaden förstördes år 1156.

Hamnen i Bari är en av de viktigaste i regionen och är en port mellan Italien och mellanöstern och balkanregionerna. Det finns två olika hamnar i Bari. Nära gamla stan finns den gamla hamnen som används för små båtar och fiskebåtar, och den nya hamnen används för större passagerarfärjor som åker till Grekland och Albanien. Den nya hamnen är modern och har både korttids- och långtidsparkering. Färjorna åker till bl.a. Durres, Kefalonien, Korfu, Patras, Kotor och Dubrovnik. Överfarter till Korfu tar 8 tim och finns bara tillgängliga under sommarmånaderna. Överfarter till Igoumenitsa tar 9,5 tim och är också bara tillgängliga under sommaren.

Guide till Durres

Durres är en stad på västkusten I Albanien och har Adriatiska havet som närmsta granne. Det är ungefär 35km från Tirana, huvudstaden i Albanien och 30km från Tiranas internationella flygplats. Staden ligger på kustremsan vilket är en av de smalaste punkterna till Adriatiska havet med den italienska hamnen Bari endast 300km bort och Brindisi 200km. Durres är en av de största städerna med en av de största hamnarna i Albanien. Staden har funnits sedan 627 före kristus. Staden är hem till Durres antika mur och Durres slott har en av de äldsta antika teatrarna i Balkan, denna teater ligger nära hamnen. Just nu håller man på och renoverar för att sedan bli förklarad som ett av UNESCOS världsarv. Många viktiga byggnader i Durres son finns är bibliotek, kulturcenter med ett Aleksander Moisiu teatern, Estrada teatern, dockteatern och den klassiska orkestern. Det finns även ett flertal museum som Durres arkeologiska museum, det kungliga huset av Durres och det historiska museet.