COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Bari - Durres är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Italien till Albanien

Rederier som åker mellan Bari och Durres

  • 4 Sailings Weekly 8 hr
  • Get price
  • 11 Sailings Weekly 9 hr
  • Get price
  • 15 Sailings Weekly 8 hr 45 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Bari till Durres

 • "Gäller färjan"

  Hyten var bra. Det sämsta med att resa med färjan var att parkera bilen. Jätte trångt, och man blev stressad av personalen. Ingen sådant färja i framtiden frivilligt.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Bari till Durres

Bari Durres-linjen går mellan Italien och Albanien och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Adria Ferries kör upp till 4 gånger vecka, Ventouris Ferries 11 gånger per vecka & Grandi Navi Veloci kör upp till 15 gånger vecka.

Det är totalt 30 avgångar vecka på sträckan Bari Durres mellan Italien och Albanien ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Bari

Bari är huvudstaden i provinsen Bari i Apuliaregionen vid det adriatiska havet, Italien. Staden är känd för sin hamn och sitt universitet. Några av sevärdheterna i staden är Basilica di San Nicola och Bari katedral. Basicilia di San Nicola grundades 1087 för att kunna ta emot kvarlevorna av Sankt Nicholas som nu vilar under altaret i kryptan. Bari katedral, som är dedikerad till Sankt Sabinus av Canosa började byggas år 1034 och var färdig år 1178 efter att originalbyggnaden förstördes år 1156.

Hamnen i Bari är en av de viktigaste i regionen och är en port mellan Italien och mellanöstern och balkanregionerna. Det finns två olika hamnar i Bari. Nära gamla stan finns den gamla hamnen som används för små båtar och fiskebåtar, och den nya hamnen används för större passagerarfärjor som åker till Grekland och Albanien. Den nya hamnen är modern och har både korttids- och långtidsparkering. Färjorna åker till bl.a. Durres, Kefalonien, Korfu, Patras, Kotor och Dubrovnik. Överfarter till Korfu tar 8 tim och finns bara tillgängliga under sommarmånaderna. Överfarter till Igoumenitsa tar 9,5 tim och är också bara tillgängliga under sommaren.


Guide till Durres

Durres är en stad på västkusten I Albanien och har Adriatiska havet som närmsta granne. Det är ungefär 35km från Tirana, huvudstaden i Albanien och 30km från Tiranas internationella flygplats. Staden ligger på kustremsan vilket är en av de smalaste punkterna till Adriatiska havet med den italienska hamnen Bari endast 300km bort och Brindisi 200km. Durres är en av de största städerna med en av de största hamnarna i Albanien. Staden har funnits sedan 627 före kristus. Staden är hem till Durres antika mur och Durres slott har en av de äldsta antika teatrarna i Balkan, denna teater ligger nära hamnen. Just nu håller man på och renoverar för att sedan bli förklarad som ett av UNESCOS världsarv. Många viktiga byggnader i Durres son finns är bibliotek, kulturcenter med ett Aleksander Moisiu teatern, Estrada teatern, dockteatern och den klassiska orkestern. Det finns även ett flertal museum som Durres arkeologiska museum, det kungliga huset av Durres och det historiska museet.