Mykonos till Rafina färja

Mykonos Rafina rutten ansluter Kykladerna med Athen och körs för tillfället av 4 rederier. Cyclades Fast Ferries kör upp till 3 gånger dag, Sea Jets 3 gånger per dag, Hellenic Seaways 7 gånger per vecka & Golden Star Ferries kör upp till 14 gånger vecka.

Det är kombinerat 63 överfarter vecka på Mykonos Rafina överfarten mellan Kykladerna och Athen och med 4 olika rederier. Vi råder dig att jämnaföra för att få fram den bästa tiden och resan för dig.

Mykonos till Rafina färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Kykladerna till Athen sida.

Mykonos - Rafina färjerederier

 • Cyclades Fast Ferries
  • 3 Avgångar per dag 4 tim 20 min
  • Få pris
 • Sea Jets
  • 3 Avgångar per dag 2 tim 10 min
  • Få pris
 • Hellenic Seaways
  • 7 Avgångar per vecka 2 tim 5 min
  • Få pris
 • Golden Star Ferries
  • 14 Avgångar per vecka 2 tim 35 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Mykonos Rafina

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Mykonos Rafina är en bil och 1 passagerare.

Mykonos guide

Mykonos är en grekisk ö i Kykladernas ögrupp och ligger mellan öarna Tinos, Syros, Paros och Naxos. Öns största stad kallas också Mykonos men även Chora. Ön har ett livligt nattliv och kallas "Greklands Ibiza" på grund av sin sommarklubbscen som lockar ett stort antal turister varje år. Choras arkitektur är typisk för Kykladerna, alla vitkalkade hus med blå fönster, charmiga smala gator med stenbelagda trottoarer och små vita kapell med himmelsblå kupoler. Många besökare väljer att helt enkelt ta en promenad genom Chora, den gamla hamnen, Lilla Venedig och slottet för att insupa charmen i staden.

Det finns två hamnar på ön. Den gamla Mykonos hamn är dit alla passagerarfärjor anländer och den nya hamnen i Tourlos används oftast av kryssningsfartyg. Färjor från Mykonos avgår till Pireus och Rafina på det grekiska fastlandet och till de övriga Kykladerna, Dodekaneserna och Kreta. Konventionella och snabba färjor går till och från ön.

Rafina guide

Den grekiska Staden Rafina ligger på den östra kusten av regionen Attika, på kusten av Egeiska havet. Rafina ligger nära stadens av Artemida och Nea Makri och staden Aten, den grekiska huvudstaden, är ungefär 25 km västerut. Staden är ett populärt resmål för många atenare, som ofta kör till Rafina att äta på de fiskrestauranger som kantar stadens hamn. Dagens fångst kan setts på bäddar av is utanför varje restaurang. rik historia av Rafina, eller Arafinidon Alon som den hette under antiken, har sina rötter i förhistorisk tid och mer specifikt -Hellenic tider. Strax söder om Rafina, vid Askitario har arkeologer grävt en unik vas med en hund målad på den, som har anor från 2800 f.Kr. Nära hamnen finns ett bronsgjuteri har upptäckts och är en av de äldsta i Europa går tillbaka till 1800 f.Kr.

Efter hamnen i Pireus, är Rafina hamn den näst största i Attika. Färjetrafik från hamnen avgår till den södra delen av Evia och Kykladerna.