Mykonos till Pireus färja

Mykonos Pireus rutten ansluter Kykladerna med Athen och körs för tillfället av 3 rederier. Blue Star Ferries kör upp till 7 gånger vecka, Sea Jets 7 gånger per vecka & Hellenic Seaways kör upp till 2 gånger vecka.

Det är kombinerat 16 överfarter vecka på Mykonos Pireus överfarten mellan Kykladerna och Athen och med 3 olika rederier. Vi råder dig att jämnaföra för att få fram den bästa tiden och resan för dig.

Mykonos till Pireus färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Kykladerna till Athen sida.

Mykonos - Pireus färjerederier

 • Blue Star Ferries
  • 7 Avgångar per vecka 5 tim 15 min
  • Få pris
 • Sea Jets
  • 7 Avgångar per vecka 2 tim 55 min
  • Få pris
 • Hellenic Seaways
  • 2 Avgångar per vecka 3 tim 10 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Mykonos Pireus

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Mykonos Pireus är en bil och 2 passagerare.

Mykonos guide

Mykonos är en grekisk ö i Kykladernas ögrupp och ligger mellan öarna Tinos, Syros, Paros och Naxos. Öns största stad kallas också Mykonos men även Chora. Ön har ett livligt nattliv och kallas "Greklands Ibiza" på grund av sin sommarklubbscen som lockar ett stort antal turister varje år. Choras arkitektur är typisk för Kykladerna, alla vitkalkade hus med blå fönster, charmiga smala gator med stenbelagda trottoarer och små vita kapell med himmelsblå kupoler. Många besökare väljer att helt enkelt ta en promenad genom Chora, den gamla hamnen, Lilla Venedig och slottet för att insupa charmen i staden.

Det finns två hamnar på ön. Den gamla Mykonos hamn är dit alla passagerarfärjor anländer och den nya hamnen i Tourlos används oftast av kryssningsfartyg. Färjor från Mykonos avgår till Pireus och Rafina på det grekiska fastlandet och till de övriga Kykladerna, Dodekaneserna och Kreta. Konventionella och snabba färjor går till och från ön.

Pireus guide

Den grekiska staden och hamnen i Pireus är en stor grekisk hamn och en av de största i hela Medelhavet. Det är en viktig stad och ofta anses vara en förort till Aten som ligger bara några minuter bort. Piraeus har blivit något av en knutpunkt för färjenät runt Egeiska havet och samtidigt dess närhet till Aten innebär att det ofta går samman omärkligt med den grekiska huvudstaden dess havet erbjuder en mycket annorlunda och distinkt utseende. Många besökare till Pireus kommer att tycka att den mest tilltalande delen av staden ligger runt sin östligaste kvartalet tillsammans både Mikrolimano hamnen och Zea Marina. Denna strandområde är full av strandnära restauranger, barer och nattklubbar och förbättrades avsevärt i tid för de senaste OS i Aten med skapandet av en vacker hamn strandpromenaden kantad med träd och passerar den medeltida stadsmuren, som erbjuder en inblick och historisk information om stadens rika förflutna.


Undo edits