Färja från Mykonos till Pireus

Mykonos Pireus-linjen går mellan Kykladerna och Aten och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Blue Star Ferries kör upp till 7 gånger vecka, SeaJets 7 gånger per vecka & Golden Star Ferries kör upp till 7 gånger vecka.

Det är totalt 21 avgångar vecka på sträckan Mykonos Pireus mellan Kykladerna och Aten ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Mykonos och Pireus

 • Blue Star Ferries
  • 7 avgångar per vecka 4 tim 45 min
  • Få pris
 • SeaJets
  • 7 avgångar per vecka 2 tim 40 min
  • Få pris
 • Golden Star Ferries
  • 7 avgångar per vecka 9 tim 25 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Mykonos Pireus

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Mykonos Pireus-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Mykonos

Mykonos är en grekisk ö i Kykladernas ögrupp och ligger mellan öarna Tinos, Syros, Paros och Naxos. Öns största stad kallas också Mykonos men även Chora. Ön har ett livligt nattliv och kallas "Greklands Ibiza" på grund av sin sommarklubbscen som lockar ett stort antal turister varje år. Choras arkitektur är typisk för Kykladerna, alla vitkalkade hus med blå fönster, charmiga smala gator med stenbelagda trottoarer och små vita kapell med himmelsblå kupoler. Många besökare väljer att helt enkelt ta en promenad genom Chora, den gamla hamnen, Lilla Venedig och slottet för att insupa charmen i staden.

Det finns två hamnar på ön. Den gamla Mykonos hamn är dit alla passagerarfärjor anländer och den nya hamnen i Tourlos används oftast av kryssningsfartyg. Färjor från Mykonos avgår till Pireus och Rafina på det grekiska fastlandet och till de övriga Kykladerna, Dodekaneserna och Kreta. Konventionella och snabba färjor går till och från ön.

Guide till Pireus

Den grekiska staden och hamnen i Pireus är en stor grekisk hamn och en av de största i hela Medelhavet. Det är en viktig stad och ofta anses vara en förort till Aten som ligger bara några minuter bort. Piraeus har blivit något av en knutpunkt för färjenät runt Egeiska havet och samtidigt dess närhet till Aten innebär att det ofta går samman omärkligt med den grekiska huvudstaden dess havet erbjuder en mycket annorlunda och distinkt utseende. Många besökare till Pireus kommer att tycka att den mest tilltalande delen av staden ligger runt sin östligaste kvartalet tillsammans både Mikrolimano hamnen och Zea Marina. Denna strandområde är full av strandnära restauranger, barer och nattklubbar och förbättrades avsevärt i tid för de senaste OS i Aten med skapandet av en vacker hamn strandpromenaden kantad med träd och passerar den medeltida stadsmuren, som erbjuder en inblick och historisk information om stadens rika förflutna.


Undo edits