Färja från Naxos till Rafina

Naxos Rafina-linjen går mellan Kykladerna och Aten och trafikeras för tillfället av 4 rederier. Blue Star Ferries kör upp till 7 gånger vecka, Cyclades Fast Ferries 7 gånger per vecka, SeaJets 14 gånger per vecka & Golden Star Ferries kör upp till 7 gånger vecka.

Det är totalt 35 avgångar vecka på sträckan Naxos Rafina mellan Kykladerna och Aten ombord 4 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Naxos och Rafina

 • Blue Star Ferries
  • 7 avgångar per vecka 4 tim
  • Få pris
 • Cyclades Fast Ferries
  • 7 avgångar per vecka 6 tim 15 min
  • Få pris
 • SeaJets
  • 14 avgångar per vecka 4 tim 35 min
  • Få pris
 • Golden Star Ferries
  • 7 avgångar per vecka 4 tim 10 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Naxos Rafina

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Naxos Rafina-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Naxos

Naxos är en grekisk ö i Kykladernas ögrupp i Egeiska havet. Öns största stad och huvudstad är Naxos, eller Chora. Chora är byggt som en amfiteater på den västra sidan av ön och är en av de största hamnarna i Egeiska havet. Staden har många affärer, barer, kaféer och restauranger som lockar de flesta av lokalbefolkningen och besökare. Emblemet av Chora är den lilla ön som sträcker sig från kusten, Palatia, där Portara, resterna av det antika templet tillägnat guden Apollon finns. Portara är ett monument som är en dörr som står ensam utan en vägg fastsatt vid dess sidor. Ett besök i Portara rekomenderas, speciellt efter en simtur, medan solen går ner.

Naxos är känt för sin tradition i gastronomi som producerar den berömda Naxianpotatisen, vin, Kitron likörproduktion och den populära Naxianosten, graviera. På hela ön, kommer besökarna att hitta många traditionella restauranger och tavernor som serverar lokala rätter.

Öns hamn är också beläget i Chora. Från hamnen avgår färjorna till Pireus (Aten) och de andra öarna i Kykladerna.

Guide till Rafina

Den grekiska Staden Rafina ligger på den östra kusten av regionen Attika, på kusten av Egeiska havet. Rafina ligger nära stadens av Artemida och Nea Makri och staden Aten, den grekiska huvudstaden, är ungefär 25 km västerut. Staden är ett populärt resmål för många atenare, som ofta kör till Rafina att äta på de fiskrestauranger som kantar stadens hamn. Dagens fångst kan setts på bäddar av is utanför varje restaurang. rik historia av Rafina, eller Arafinidon Alon som den hette under antiken, har sina rötter i förhistorisk tid och mer specifikt -Hellenic tider. Strax söder om Rafina, vid Askitario har arkeologer grävt en unik vas med en hund målad på den, som har anor från 2800 f.Kr. Nära hamnen finns ett bronsgjuteri har upptäckts och är en av de äldsta i Europa går tillbaka till 1800 f.Kr.

Efter hamnen i Pireus, är Rafina hamn den näst största i Attika. Färjetrafik från hamnen avgår till den södra delen av Evia och Kykladerna.