Färja från Anafi till Pireus

Anafi Pireus-rutten går mellan Kykladerna och Aten och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Blue Star Ferries trafikerar den här sträckan upp till 2 gånger per vecka med en restid på runt 9 timmar 55 minuter när Anek Lines servicen kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid från 11 tim 10 min.

Det finns totalt 4 linjer att välja på vecka om du vill åka Anafi Pireus-rutten mellan Kykladerna och Aten. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Anafi och Pireus

  • Blue Star Ferries
    • 2 avgångar per vecka 9 tim 55 min
    • Få pris
  • Anek Lines
    • 2 avgångar per vecka 11 tim 10 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Anafi Pireus

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Anafi Pireus-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Anafi

Anafi är en grekisk ö som tillhör cykladerna, och är belägen öster om ön Thira (Santorini). Anafi är en bra vandrinsö. På de gamla stigarna och branta kullarna kan du vandra från ena sidan ön till den andra. Den populäraste stränderna är Klisidi och Roukounas. På halvön på den östra delen av ön finns en av de högsta höjderna i medelhavet, Mt.Kalamos som är 420 över havet. På toppen finns Kalamiotissakyrkan, som byggdes om tills stor del efter en jordbävning på 1950-talet.

Anafi och Cykladerna är förbundna till hamnarna i Piraeus och Rafina. Från Anafi kan du också besöka de närliggande öarna Ios, Santorini, Kimolos, Naxos, Paros och Milos. Det finns också förbindelser till Kreta, Rhodos, Tolvöarna och östra egeiska öarna. Överfarten från Piraeus tar ca 5-7 tim med vanlig färja och 3.5-4.5 tim med höghastighetsfärja, beroende på hur många ställen färjan stannar vid på vägen.

Guide till Pireus

Den grekiska staden och hamnen i Pireus är en stor grekisk hamn och en av de största i hela Medelhavet. Det är en viktig stad och ofta anses vara en förort till Aten som ligger bara några minuter bort. Piraeus har blivit något av en knutpunkt för färjenät runt Egeiska havet och samtidigt dess närhet till Aten innebär att det ofta går samman omärkligt med den grekiska huvudstaden dess havet erbjuder en mycket annorlunda och distinkt utseende. Många besökare till Pireus kommer att tycka att den mest tilltalande delen av staden ligger runt sin östligaste kvartalet tillsammans både Mikrolimano hamnen och Zea Marina. Denna strandområde är full av strandnära restauranger, barer och nattklubbar och förbättrades avsevärt i tid för de senaste OS i Aten med skapandet av en vacker hamn strandpromenaden kantad med träd och passerar den medeltida stadsmuren, som erbjuder en inblick och historisk information om stadens rika förflutna.


Undo edits