COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Hydra - Pireus är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Hydra till Pireus färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Saroniska till Aten

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Hydra och Pireus

  • 5 Sailings Daily 1 hour 15 min
  • Get price
  • 4 Sailings Weekly 3 hr 30 min
  • Get price
  • 14 Sailings Weekly 1 hour 20 min
  • Get price

Färja från Hydra till Pireus

Hydra Pireus-linjen går mellan Saroniska och Aten och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Hellenic Seaways kör upp till 5 gånger dag, Anes Ferries 4 gånger per vecka & Alpha Lines kör upp till 14 gånger vecka.

Det är totalt 53 avgångar vecka på sträckan Hydra Pireus mellan Saroniska och Aten ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Hydra

Hydra är en ö som ligger i den grekiska saroniska ögruppen i Egeiska havet mellan Saroniska bukten och Argolicviken. Ön är separerad från de Peloponnesos genom en smal remsa av vatten. Öns namn kommer från det grekiska ordet för vatten som hänvisar till de naturliga källor som finns på ön. Den största staden på ön heter Hydra Port och som namnet antyder har staden en hamn som ligger inbäddat bland vissa restauranger, marknader, affärer och gallerier som tillgodoser turistmarknaden.

Bilar och motorcyklar är förbjudna på ön och de viktigaste transportsätten är taxibåtar och åsnor! Då den bebodda delen av ön är relativt liten tenderer de flesta människorna att gå.

Det finns dagligen Flying dolphins och katamarantjänster som avgår från hamnen i Pireus i Aten till Hydra. Resan tar ca 1 timme med dessa båtar och 3-3,5 timmar med vanlig färja. Hydra är också ansluten till resten av öarna Saronikosbukten och med Porto Cheli.


Guide till Pireus

Den grekiska staden och hamnen i Pireus är en stor grekisk hamn och en av de största i hela Medelhavet. Det är en viktig stad och ofta anses vara en förort till Aten som ligger bara några minuter bort. Piraeus har blivit något av en knutpunkt för färjenät runt Egeiska havet och samtidigt dess närhet till Aten innebär att det ofta går samman omärkligt med den grekiska huvudstaden dess havet erbjuder en mycket annorlunda och distinkt utseende. Många besökare till Pireus kommer att tycka att den mest tilltalande delen av staden ligger runt sin östligaste kvartalet tillsammans både Mikrolimano hamnen och Zea Marina. Denna strandområde är full av strandnära restauranger, barer och nattklubbar och förbättrades avsevärt i tid för de senaste OS i Aten med skapandet av en vacker hamn strandpromenaden kantad med träd och passerar den medeltida stadsmuren, som erbjuder en inblick och historisk information om stadens rika förflutna.


Undo edits