Färja från Hydra till Pireus

Hydra Pireus-rutten går mellan Saroniska och Aten och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Blue Star Ferries trafikerar den här sträckan upp till 5 gånger per dag med en restid på runt 1 timme 40 minuter när Alpha Lines servicen kör upp till 13 gånger per vecka med en resetid från 1 timme 20 min.

Det finns totalt 48 linjer att välja på vecka om du vill åka Hydra Pireus-rutten mellan Saroniska och Aten. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Hydra och Pireus

  • Blue Star Ferries
    • Avgår 5 gånger per dag 1 timme 40 min
    • Få pris
  • Alpha Lines
    • 13 avgångar per vecka 1 timme 20 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Hydra Pireus

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Guide till Hydra

Hydra är en ö som ligger i den grekiska saroniska ögruppen i Egeiska havet mellan Saroniska bukten och Argolicviken. Ön är separerad från de Peloponnesos genom en smal remsa av vatten. Öns namn kommer från det grekiska ordet för vatten som hänvisar till de naturliga källor som finns på ön. Den största staden på ön heter Hydra Port och som namnet antyder har staden en hamn som ligger inbäddat bland vissa restauranger, marknader, affärer och gallerier som tillgodoser turistmarknaden.

Bilar och motorcyklar är förbjudna på ön och de viktigaste transportsätten är taxibåtar och åsnor! Då den bebodda delen av ön är relativt liten tenderer de flesta människorna att gå.

Det finns dagligen Flying dolphins och katamarantjänster som avgår från hamnen i Pireus i Aten till Hydra. Resan tar ca 1 timme med dessa båtar och 3-3,5 timmar med vanlig färja. Hydra är också ansluten till resten av öarna Saronikosbukten och med Porto Cheli.

Guide till Pireus

Den grekiska staden och hamnen i Pireus är en stor grekisk hamn och en av de största i hela Medelhavet. Det är en viktig stad och ofta anses vara en förort till Aten som ligger bara några minuter bort. Piraeus har blivit något av en knutpunkt för färjenät runt Egeiska havet och samtidigt dess närhet till Aten innebär att det ofta går samman omärkligt med den grekiska huvudstaden dess havet erbjuder en mycket annorlunda och distinkt utseende. Många besökare till Pireus kommer att tycka att den mest tilltalande delen av staden ligger runt sin östligaste kvartalet tillsammans både Mikrolimano hamnen och Zea Marina. Denna strandområde är full av strandnära restauranger, barer och nattklubbar och förbättrades avsevärt i tid för de senaste OS i Aten med skapandet av en vacker hamn strandpromenaden kantad med träd och passerar den medeltida stadsmuren, som erbjuder en inblick och historisk information om stadens rika förflutna.


Undo edits