Färja från Andros till Paros

Andros Paros-rutten går mellan Kykladerna och Kykladerna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. SeaJets trafikerar den här sträckan upp till 14 gånger per vecka med en restid på runt 2 timmar 15 minuter när Golden Star Ferries servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 3 tim 55 min.

Det finns totalt 21 linjer att välja på vecka om du vill åka Andros Paros-rutten mellan Kykladerna och Kykladerna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Andros och Paros

  • SeaJets
    • 14 avgångar per vecka 2 tim 15 min
    • Få pris
  • Golden Star Ferries
    • 7 avgångar per vecka 3 tim 55 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Andros Paros

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Andros Paros-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Andros

Andros är den nordligaste av de grekiska cykladöarna och ligger ca 10 km sydost om Euboea, och 3 km norr om Tinos. Ön är 40 km lång och 16 km bred vid den bredaste punkten. Ytan är mestadels bergig, men med många välvattnade och fruktbara dalar. De största städerna är Andros, Gávrio, Bátsi och Órmos Korthíou. Ön är känd för källan Sariza vid Apoikia där vattnet kommer ut från ett lejonhuvud. Palaeopolis, den gamla huvudstaden, byggdes in i en brant sluttning, och dess hamns vågbrytare kan fortfarande ses under vattnet.

Andros har förbindelser till hamnen i Piraeus och Rafina och också till de andra cykladöarna Ios, Santorini, Kimolos, Naxos, Anafi och Amorgos. Det finns också förbindelser till Kreta, Rhodos, Tolvöarna och östra Egeiska öarna. Det går att åka med vanlig färja eller höghastighetsfärja. Med vanlig färja tar resan mellan 1,5-3,5 tim eller 1,5 tim med höghastighetsfärja. Restiden beror på hur många ställen färjan stannar vid på vägen.

Guide till Paros

Den grekiska ön Paros är en del av Kykladerna ögrupp i Egeiska havet. Det är en mycket populär semesterdestination och ligger bara en kort hop från ön Naxos, cirka en timme med färja. Paros har fått ett rykte om att vara en extremt välkomnande trevlig ö. Det är den näst största av Kykladerna och är fullmatat med kvalitet attraktioner för alla. Besökare på Paros kommer att kunna delta i vattensporter, njuta av de grekiska tavernor kantar Parikia havet, och utforska kyrkan Panagia Ekatantapiliani, som är känd för att går tillbaka så långt som 326 e Kr. Det finns också ett antal stränder på Paros, såsom Agia Irini, Farangas, Kato och Logaras.

Öns hamn är i Parikia och är värd både konventionella färjor och höghastighetsfärjor. Färjor avgår generellt till Pireus och till de andra öarna i Kykladerna.