Färja från Mytilene till Ayvalik

Mytilene Ayvalik-rutten går mellan Lesbos och Turkiet. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Turyol. Färjor avgår upp till 14 gånger vecka med en resetid på ca 1 timme 30 minuter.

Färjetrafiken på Mytilene Ayvalik-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Mytilene och Ayvalik

  • Turyol
    • 14 avgångar per vecka 1 timme 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Mytilene Ayvalik

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Mytilene Ayvalik-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Mytilene

Mytilene är en antik grekisk stad som kan datera sina rötter ända tillbaka till 1100-talet före Kristus. Staden är huvudstad och hamnen på ön Lesbos, som ligger i nordöstra Egeiska havet. Ön har en yta på cirka 1632 kvadratkm med 320 km kust, vilket gör det till den tredje största grekiska ön, och är separerad från Turkiet genom den smala Mytilini Strait. Mytilene ligger på öns sydöstra kust.

Staden Mytilene har ett stort antal neoklassiska byggnader, offentliga och privata hus. Några av dem är byggnaden Lesbos Prefecture, det gamla stadshuset, Experimental Lyceum och olika herrgårdar och hotell utspridda över staden. Barockkyrkan Sankt Therapon dominerar hamnen med dess imponerande stil. Byggandet av kyrkan började på 1900-talet och stod färdig 1935.

Mytilene har en hamn med färjor till de närliggande öarna Lemnos, Chios och Ayvalik och ibland till Dikili i Turkiet. Hamnen har också färjor till fastlandet och städerna Pireus, Aten och Thessaloniki.