Skopelos

Såhär bokar du färjor från Skopelos till Sporaderna

Det finns flera olika färjerutter som traffikerar resan från Skopelos till Sporaderna. Färjorna förbinder för tillfället 2 hamnar in Skopelos med 2 hamnar i Sporaderna.Det finns ett kombinerat antal på upp till 90 färjeöverfarter varje vecka där du kan välja mellan 6 färjelinjer som traffikeras av 3 färjerederier där Hellenic Seaways, Anes Ferries & Aegean Flying Dolphins är inkluderat, och där den kortaste rutten tar ca 15 minuter (Glossa (Skopelos) till Skiathos).Det här är en generell sammanfattning av det vi kan erbjuda mellan Skopelos och Sporaderna, för mer exakt information använd vår Tider & Priser.

Skopelos-Sporaderna-färjekarta

Klicka här för karta

Om Skopelos:

Ön Skopelos ligger öster om det grekiska fastlandet och ligger mellan öarna Skiathos och Alonnissos. Skopelos är den andra ön i norra Sporaderna kedjan.

21 km lång med ca 8 km bredd har Skopelos en form av en saxofon med "hals" pekar nordväst, och "klockan" som ligger på öster.

Skopelos har en utmärkt kust. Den sydvästra sidan av ön har sandstränder med lugna vatten. Bergen dominerar de västra och östra delarna av ön.

Om Sporaderna:

De grekiska Sporaderna öarna bildar en ögrupp av cirka 24 öar utanför den östra kusten av Grekland. Där bor det bara få folk permanent.

De Sporaderna öarna är bland de grönaste områdena i Medelhavet, där bergen på öarna täcks av trädbevuxna tallskogar som sluttar ner till några av de bästa stränderna i Egeiska havet.
Många av Sporaderna öarnas stränderna har tilldelats den europeiska blåa flaggan, som bekräftar att de har bland de renaste vatten och stränder i Europa.