COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Glossa - Alonnisos är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Glossa till Alonnisos färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Skopelos till Sporaderna

Rederier som åker mellan Glossa och Alonnisos

  • 14 Sailings Weekly 1 hour
  • Get price
  • 1 Sailing Weekly 2 hr
  • Get price
  • 6 Sailings Weekly 1 hour 5 min
  • Get price

Färja från Glossa till Alonnisos

Glossa Alonnisos-linjen går mellan Skopelos och Sporaderna och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Hellenic Seaways kör upp till 14 gånger vecka, Anes Ferries 1 gånger per vecka & Aegean Flying Dolphins kör upp till 6 gånger vecka.

Det är totalt 21 avgångar vecka på sträckan Glossa Alonnisos mellan Skopelos och Sporaderna ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Glossa

Glossa är en by och en gemenskap i den nordvästra delen av ön Skopelos i Norra Sporaderna.
Arkitekturen i Glossa består av två våningar vitkalkade hus med trä balkonger och tegeltak.
Ruinerna ligger näraa hamnen och är från 4: e århundradet f.Kr.


Guide till Alonnisos

Den grekiska ön Alonnisos är en del av Norra Sporadernas ögrupp, tillsammans med Skopelos (3 km västerut) och Skiathos, och är belägen i Egeiska havet. Ön har ett robust naturlandskap och är omgiven av små öar utspridda i skärgårdarna. Alonissos är en ö idealisk för besökare som vill varva ner och njuta av sköna promenader i av tallskogar, olivlundar och fruktträdgårdar. Ön är den mest avlägsna av Norra Sporadernas ögrupp, och är hem till National Marine Park i Norra Sporaderna, en tillflyktsort för sällsynta sjöfåglar, delfiner och munksälen, Monachus Monachus.

När du anländer till ön med färja kommer du att möta Patitíri, den pittoreska hamnen och huvudstaden på ön med dess vackra stenlagda vattnet som tog sitt namn från den vinpressar som används av lokalbefolkningen. Hora (eller Old Village) är den gamla huvudstaden på ön. Ett medeltida slott erbjuder svepande utsikt över havet, stenhus med perfekta innergårdar, smala stenlagda gator, tröskningsgolv och ett antal kyrkor som fattar essensen av en typisk grekisk ö-uppgörelse.

Från hamnen finns det färjot och bärbåttjänster från Patitiri till Volos, Agios Konstantinos och Thessaloniki på fastlandet och till öarna Skiathos, Skopelos och Skyros.