Färja från Glossa till Alonnisos

Glossa Alonnisos-rutten går mellan Skopelos och Sporaderna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Hellenic Seaways trafikerar den här sträckan upp till 10 gånger per vecka med en restid på runt 1 timme när Anes Ferries servicen kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid från 4 tim 20 min.

Det finns totalt 12 linjer att välja på vecka om du vill åka Glossa Alonnisos-rutten mellan Skopelos och Sporaderna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Glossa och Alonnisos

  • Hellenic Seaways
    • 10 avgångar per vecka 1 timme
    • Få pris
  • Anes Ferries
    • 2 avgångar per vecka 4 tim 20 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Glossa Alonnisos

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Glossa Alonnisos-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Alonnisos

Den grekiska ön Alonnisos är en del av Norra Sporadernas ögrupp, tillsammans med Skopelos (3 km västerut) och Skiathos, och är belägen i Egeiska havet. Ön har ett robust naturlandskap och är omgiven av små öar utspridda i skärgårdarna. Alonissos är en ö idealisk för besökare som vill varva ner och njuta av sköna promenader i av tallskogar, olivlundar och fruktträdgårdar. Ön är den mest avlägsna av Norra Sporadernas ögrupp, och är hem till National Marine Park i Norra Sporaderna, en tillflyktsort för sällsynta sjöfåglar, delfiner och munksälen, Monachus Monachus.

När du anländer till ön med färja kommer du att möta Patitíri, den pittoreska hamnen och huvudstaden på ön med dess vackra stenlagda vattnet som tog sitt namn från den vinpressar som används av lokalbefolkningen. Hora (eller Old Village) är den gamla huvudstaden på ön. Ett medeltida slott erbjuder svepande utsikt över havet, stenhus med perfekta innergårdar, smala stenlagda gator, tröskningsgolv och ett antal kyrkor som fattar essensen av en typisk grekisk ö-uppgörelse.

Från hamnen finns det färjot och bärbåttjänster från Patitiri till Volos, Agios Konstantinos och Thessaloniki på fastlandet och till öarna Skiathos, Skopelos och Skyros.