Poros till Pireus färja

Poros Pireus rutten ansluter Saroniska med Athen och körs för tillfället av 2 rederier. Hellenic Seaways service kör upp till 4 gånger per dag med en resetid på runt 1 timme när Saronic Ferries servicen kör upp till 12 gånger per vecka med en resetid från 2 tim 35 min.

Så det är kombinerat 40 överfarter som erbjuds vecka på Poros Pireus rutten mellan Saroniska och Athen. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

För mer information besök vår Färjor från Saroniska till Athen sida.

Poros - Pireus färjerederier

  • Hellenic Seaways
    • 4 Avgångar per dag 1 timme
    • Få pris
  • Saronic Ferries
    • 12 Avgångar per vecka 2 tim 35 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Poros Pireus

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Poros Pireus är en bil och 1 passagerare.

Poros guide

Poros är en liten stad belägen på den grekiska ön Kefalonia som tillhör den Joniska ögruppen. Staden är i huvudsak uppdelad i tre delar. Poros port har ett par barer och tavernor och har anslutning till Kyllini i Peloponnesosområdet på det grekiska fastlandet. Under sommaren går färjor också till Zakynthos. Bortom hamnen finns stadens strand som har ett torg omgivet av tavernor och många av de affärer och tjänster som finns i de flesta städer. Slutligen är Aragia det tredje området, som är skiljt från centrum av Poros av Vohinasfloden. Poros är en bra plats för promenader och vandring och stränderna är i allmänhet inte fullproppade med folk. Eftersom det inte är känt som en sofistikerad semesterort, går utvecklingen långsamt med en traditionell grekisk "känsla", som har fördelen av besökarna inte behöva betala höga priser. Vandrare kan njuta av vandring till det äldsta klostret på Kefalonia. Promenera i ca 3 km längs stranden i nord-västlig riktning, följ stigen upp på berget till Atros. Stigen slutar vid klostret av Jungfru Maria, på toppen av en 500 meter hög kulle. Utsikten från toppen är helt fantastisk.

Pireus guide

Den grekiska staden och hamnen i Pireus är en stor grekisk hamn och en av de största i hela Medelhavet. Det är en viktig stad och ofta anses vara en förort till Aten som ligger bara några minuter bort. Piraeus har blivit något av en knutpunkt för färjenät runt Egeiska havet och samtidigt dess närhet till Aten innebär att det ofta går samman omärkligt med den grekiska huvudstaden dess havet erbjuder en mycket annorlunda och distinkt utseende. Många besökare till Pireus kommer att tycka att den mest tilltalande delen av staden ligger runt sin östligaste kvartalet tillsammans både Mikrolimano hamnen och Zea Marina. Denna strandområde är full av strandnära restauranger, barer och nattklubbar och förbättrades avsevärt i tid för de senaste OS i Aten med skapandet av en vacker hamn strandpromenaden kantad med träd och passerar den medeltida stadsmuren, som erbjuder en inblick och historisk information om stadens rika förflutna.


Undo edits