Färja från Poros till Pireus

Poros Pireus-linjen går mellan Saroniska och Aten och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Blue Star Ferries kör upp till 5 gånger dag, Saronic Ferries 6 gånger per vecka & Alpha Lines kör upp till 6 gånger vecka.

Det är totalt 47 avgångar vecka på sträckan Poros Pireus mellan Saroniska och Aten ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Poros och Pireus

 • Blue Star Ferries
  • Avgår 5 gånger per dag 1 timme
  • Få pris
 • Saronic Ferries
  • 6 avgångar per vecka 2 tim 45 min
  • Få pris
 • Alpha Lines
  • 6 avgångar per vecka 1 timme 10 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Poros Pireus

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Poros Pireus-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Poros

Poros är en liten stad belägen på den grekiska ön Kefalonia som tillhör den Joniska ögruppen. Staden är i huvudsak uppdelad i tre delar. Poros port har ett par barer och tavernor och har anslutning till Kyllini i Peloponnesosområdet på det grekiska fastlandet. Under sommaren går färjor också till Zakynthos. Bortom hamnen finns stadens strand som har ett torg omgivet av tavernor och många av de affärer och tjänster som finns i de flesta städer. Slutligen är Aragia det tredje området, som är skiljt från centrum av Poros av Vohinasfloden. Poros är en bra plats för promenader och vandring och stränderna är i allmänhet inte fullproppade med folk. Eftersom det inte är känt som en sofistikerad semesterort, går utvecklingen långsamt med en traditionell grekisk "känsla", som har fördelen av besökarna inte behöva betala höga priser. Vandrare kan njuta av vandring till det äldsta klostret på Kefalonia. Promenera i ca 3 km längs stranden i nord-västlig riktning, följ stigen upp på berget till Atros. Stigen slutar vid klostret av Jungfru Maria, på toppen av en 500 meter hög kulle. Utsikten från toppen är helt fantastisk.

Guide till Pireus

Den grekiska staden och hamnen i Pireus är en stor grekisk hamn och en av de största i hela Medelhavet. Det är en viktig stad och ofta anses vara en förort till Aten som ligger bara några minuter bort. Piraeus har blivit något av en knutpunkt för färjenät runt Egeiska havet och samtidigt dess närhet till Aten innebär att det ofta går samman omärkligt med den grekiska huvudstaden dess havet erbjuder en mycket annorlunda och distinkt utseende. Många besökare till Pireus kommer att tycka att den mest tilltalande delen av staden ligger runt sin östligaste kvartalet tillsammans både Mikrolimano hamnen och Zea Marina. Denna strandområde är full av strandnära restauranger, barer och nattklubbar och förbättrades avsevärt i tid för de senaste OS i Aten med skapandet av en vacker hamn strandpromenaden kantad med träd och passerar den medeltida stadsmuren, som erbjuder en inblick och historisk information om stadens rika förflutna.


Undo edits