Färja från Patras till Ithaka

Patras Ithaka-rutten går mellan Grekland och Joniska öarna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Kefalonian Lines trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 3 timmar 35 minuter när Levante Ferries servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 4 tim 10 min.

Det finns totalt 14 linjer att välja på vecka om du vill åka Patras Ithaka-rutten mellan Grekland och Joniska öarna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Patras och Ithaka

  • Kefalonian Lines
    • 7 avgångar per vecka 3 tim 35 min
    • Få pris
  • Levante Ferries
    • 7 avgångar per vecka 4 tim 10 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Patras Ithaka

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Patras Ithaka-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Patras

Patras är en grekisk stad och regionala huvudstaden i västra Grekland, i norra Peloponnesos. Staden ligger cirka 215 km väster om Aten och är byggd vid foten av Mount Panachaikon, med utsikt över Patrasbukten. Staden kallas ibland porten till väst och är ett kommersiellt centrum för regionen med dess livliga hamn som spelar en viktig roll i Greklands handel med Italien och övriga Europa. Varje februari är staden värd för en av Europas största och mest färgstarka karnevaler som uppskattas av hundratusentals besökare i ett behagligt medelhavsklimat.

De Joniska öarna, inklusive Korfu, ligger bara en kort båtresa bort och södra Italiens kust är väl inom räckhåll. Hamnen i sig ligger väldigt centrum av Patras, där många butiker, restauranger och hotell finns. Anläggningar inom själva hamnen är ganska begränsade. Det finns flera bil- och passagerarfärjor som går från Patras till andra grekiska och italienska destinationer året runt.