Färja från Patras till Ithaka

Patras Ithaka-rutten går mellan Grekland och Joniska öarna. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Kefalonian Lines. Färjor avgår upp till 7 gånger vecka med en resetid på ca 3 timmar 35 minuter.

Färjetrafiken på Patras Ithaka-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Patras och Ithaka

  • Kefalonian Lines
    • 7 avgångar per vecka 3 tim 35 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Patras Ithaka

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Patras Ithaka-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Patras

Patras är en grekisk stad och regionala huvudstaden i västra Grekland, i norra Peloponnesos. Staden ligger cirka 215 km väster om Aten och är byggd vid foten av Mount Panachaikon, med utsikt över Patrasbukten. Staden kallas ibland porten till väst och är ett kommersiellt centrum för regionen med dess livliga hamn som spelar en viktig roll i Greklands handel med Italien och övriga Europa. Varje februari är staden värd för en av Europas största och mest färgstarka karnevaler som uppskattas av hundratusentals besökare i ett behagligt medelhavsklimat.

De Joniska öarna, inklusive Korfu, ligger bara en kort båtresa bort och södra Italiens kust är väl inom räckhåll. Hamnen i sig ligger väldigt centrum av Patras, där många butiker, restauranger och hotell finns. Anläggningar inom själva hamnen är ganska begränsade. Det finns flera bil- och passagerarfärjor som går från Patras till andra grekiska och italienska destinationer året runt.