COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Patras - Ithaka är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Grekland till Joniska öarna

Rederier som åker mellan Patras och Ithaka

    • 7 Sailings Weekly 3 hr 35 min
    • Get price
    • 7 Sailings Weekly 3 hr 35 min
    • Get price

Färja från Patras till Ithaka

Patras Ithaka-rutten går mellan Grekland och Joniska öarna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Levante Ferries trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 3 timmar 35 minuter när Kefalonian Lines servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 3 timmar 35 minuter.

Det finns totalt 14 linjer att välja på vecka om du vill åka Patras Ithaka-rutten mellan Grekland och Joniska öarna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Patras

Patras är en grekisk stad och regionala huvudstaden i västra Grekland, i norra Peloponnesos. Staden ligger cirka 215 km väster om Aten och är byggd vid foten av Mount Panachaikon, med utsikt över Patrasbukten. Staden kallas ibland porten till väst och är ett kommersiellt centrum för regionen med dess livliga hamn som spelar en viktig roll i Greklands handel med Italien och övriga Europa. Varje februari är staden värd för en av Europas största och mest färgstarka karnevaler som uppskattas av hundratusentals besökare i ett behagligt medelhavsklimat.

De Joniska öarna, inklusive Korfu, ligger bara en kort båtresa bort och södra Italiens kust är väl inom räckhåll. Hamnen i sig ligger väldigt centrum av Patras, där många butiker, restauranger och hotell finns. Anläggningar inom själva hamnen är ganska begränsade. Det finns flera bil- och passagerarfärjor som går från Patras till andra grekiska och italienska destinationer året runt.