Thessaloniki
Alonnisos
Färjor till Sporaderna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Thessaloniki till Alonnisos

Vi erbjuder upp till 1 dagliga avgångar och 4 i veckan mellan Thessaloniki och Alonnisos. . Sträckan mellan Thessaloniki och Alonnisos trafikeras av SeaJets. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Thessaloniki och Alonnisos.

Tidtabeller Thessaloniki till Alonnisos

Den tidigaste färjan mellan Thessaloniki och Alonnisos avgår vanligtvis från Thessaloniki ca 07:00. I genomsnitt tar en överfart 4h 21m, som snabbast tar rutten ungefär 4h 10m.

Färjepriser mellan Thessaloniki och Alonnisos

Priserna på en överfast från Thessaloniki till Alonnisos varierar oftast mellan 1317kr och 5856kr*. Genomsnittspriset är 3519kr*. De billigaste priserna mellan Thessaloniki och Alonnisos är ca 672kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 2512kr*. Genomsnittspriset för en bil är 5413kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid.

Hur långt är det mellan Alonnisos och Thessaloniki?

Det är ungefär 114.3 miles (183.9km) eller 99.3 sjömil mellan Thessaloniki och Alonnisos.

Kan jag resa med bil mellan Thessaloniki och Alonnisos?

Ja, med SeaJets kan du resa med bil på sträckan mellan Thessaloniki och Alonnisos. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Thessaloniki och Alonnisos.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Thessaloniki och Alonnisos?

Ja, fotpassagerare kan resa med SeaJets mellan Thessaloniki och Alonnisos.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Grekland till Sporaderna
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Thessaloniki - Alonissos Sammanfattning av rutt
Avgångsland Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 1
Operatörer SeaJets
Genomsnittligt pris 3646 kr.*
Genomsnittliga avgångar per vecka 4
Genomsnittlig seglingstid 4h 21m
Snabbaste seglingens längd 4h 10m
Första färjan 07:00
Sista färjan 09:15
Avstånd 99 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2024-07-02.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Thessaloniki till Alonnisos?

Färjeresan från Thessaloniki till Alonnisos tar ungefär 4h 10m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Thessaloniki - Alonnisos?

1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Thessaloniki och Alonnisos, dessa är
  • SeaJets

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Thessaloniki - Alonnisos?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Thessaloniki - Alonnisos, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Guide till Thessaloniki

Thessaloniki är den näst största staden i Grekland och är huvudstad i Makedonienregionen i Grekland. Thessaloniki ligger på den norra utkanten av Thermaikosbukten på sin östra kust och är bunden av Mount Chortiatis på sydost. Staden kan spåra sitt ursprung tillbaka till 315 f.Kr. då det grundades av Kassander av Makedonien. Staden blev en viktig stad under romartiden och sedan blev den näst största och rikaste staden i det bysantinska riket. Staden har många bysantinska monument för besökarna att utforska inklusive Paleochristian och bysantinska monument i Thessaloniki, som har förklarats ett världsarv av UNESCO. Det finns också ett antal romerska, ottomanska och sefardiska judiska monument i staden. Thessaloniki är den kulturella huvudstaden i landet. Stadens största teatrar, som drivs av National Theatre of Northern Greece som bildades 1961, omfattar Theatre of the Society of Macedonian Studies, där Nationalteatern är baserad, Kungliga teatern (Vasiliko Theatro), Moni Lazariston, jordteatern och skogsteatern, båda amfiteatrar med utomhusscener med utsikt över staden.

Faciliteterna i hamnen inkluderar offentliga telefoner, bagagevagnar, informationskiosker, väntrum, och caféer. Passagerarterminalen ligger vid hamninloppet i en neoklassisk byggnad och är tillgänglig för personer med funktionshinder och personal kommer att hjälpa passagerare med boarding om det behövs. Färjetrafik från hamnen avgår till Varthi via Lemnos, Mitilini och Chios och sedan vidare till Kavala.


Guide till Alonnisos

Den grekiska ön Alonnisos är en del av Norra Sporadernas ögrupp, tillsammans med Skopelos (3 km västerut) och Skiathos, och är belägen i Egeiska havet. Ön har ett robust naturlandskap och är omgiven av små öar utspridda i skärgårdarna. Alonissos är en ö idealisk för besökare som vill varva ner och njuta av sköna promenader i av tallskogar, olivlundar och fruktträdgårdar. Ön är den mest avlägsna av Norra Sporadernas ögrupp, och är hem till National Marine Park i Norra Sporaderna, en tillflyktsort för sällsynta sjöfåglar, delfiner och munksälen, Monachus Monachus.

När du anländer till ön med färja kommer du att möta Patitíri, den pittoreska hamnen och huvudstaden på ön med dess vackra stenlagda vattnet som tog sitt namn från den vinpressar som används av lokalbefolkningen. Hora (eller Old Village) är den gamla huvudstaden på ön. Ett medeltida slott erbjuder svepande utsikt över havet, stenhus med perfekta innergårdar, smala stenlagda gator, tröskningsgolv och ett antal kyrkor som fattar essensen av en typisk grekisk ö-uppgörelse.

Från hamnen finns det färjot och bärbåttjänster från Patitiri till Volos, Agios Konstantinos och Thessaloniki på fastlandet och till öarna Skiathos, Skopelos och Skyros.


Thessaloniki till Alonnisos Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 15/07/2024 och 2024-07-21


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
SeaJets 07:00 11:10 4 timmar 10 minuter Lör
SeaJets 09:25 13:55 4 timmar 30 minuter Ons, Tors, Sön

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.