Spetses till Poros färja

Spetses Poros rutten ansluter Saroniska med Saroniska. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Hellenic Seaways. Det finns överfarter upp till 21 gånger vecka med en resetid från ca 1 timme 10 minuter.

Spetses Poros seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Spetses - Poros färjerederier

  • Hellenic Seaways
    • 3 Avgångar per dag 1 timme 10 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Spetses Poros

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Spetses guide

Spetses är en grekisk ö i Saroniska ögruppen. Under antiken hette ön "Pityonissos" och "Pityousa" från det gamla grekiska ordet "Pitys", som betyder tall. Namnet "Spetses" kom från venetianarna som brukade kalla det "Isola di Spezzie" som betyder ön av aromer (kryddor). Öns största stad kallas också Spetses och är ovanlig i det att privata fordon inte är tillåtna inom stadens gräns. Därför promenerar de flesta människor, eller åker häst och vagn, motorcykel eller cyklar. Stränder närmast staden inkluderar Agios Mamas i centrum av staden; och Kaiki (tidigare College) strand 1 km till nordväst och Agia Marina 2 km söderut, som båda erbjuder vattensporter. Offentliga bussar kan tas för att nå stränderna längre bort. Dessa inkluderar stränderna i Zogeria, Agioi Anargiroi och Agia Paraskevi.

På medeltiden blomstrade öns handel och lokalbefolkningen konstruerade eleganta herrgårdar som står kvar än i dag. Spetses är också en populär helgdestination på grund av dess närhet till Aten.