Färja från Spetses till Poros

Spetses Poros-rutten går mellan Saroniska och Saroniska och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Blue Star Ferries trafikerar den här sträckan upp till 5 gånger per dag med en restid på runt 1 timme 10 minuter när Alpha Lines servicen kör upp till 6 gånger per vecka med en resetid från 1 timme 15 min.

Det finns totalt 41 linjer att välja på vecka om du vill åka Spetses Poros-rutten mellan Saroniska och Saroniska. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Spetses och Poros

  • Blue Star Ferries
    • Avgår 5 gånger per dag 1 timme 10 min
    • Få pris
  • Alpha Lines
    • 6 avgångar per vecka 1 timme 15 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Spetses Poros

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Guide till Spetses

Spetses är en grekisk ö i Saroniska ögruppen. Under antiken hette ön "Pityonissos" och "Pityousa" från det gamla grekiska ordet "Pitys", som betyder tall. Namnet "Spetses" kom från venetianarna som brukade kalla det "Isola di Spezzie" som betyder ön av aromer (kryddor). Öns största stad kallas också Spetses och är ovanlig i det att privata fordon inte är tillåtna inom stadens gräns. Därför promenerar de flesta människor, eller åker häst och vagn, motorcykel eller cyklar. Stränder närmast staden inkluderar Agios Mamas i centrum av staden; och Kaiki (tidigare College) strand 1 km till nordväst och Agia Marina 2 km söderut, som båda erbjuder vattensporter. Offentliga bussar kan tas för att nå stränderna längre bort. Dessa inkluderar stränderna i Zogeria, Agioi Anargiroi och Agia Paraskevi.

På medeltiden blomstrade öns handel och lokalbefolkningen konstruerade eleganta herrgårdar som står kvar än i dag. Spetses är också en populär helgdestination på grund av dess närhet till Aten.