Paxi
Sami
Färjor till Kefalinia
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Paxi till Sami

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 2 avångar i veckan mellan Paxi och Sami. Sträckan mellan Paxi och Sami trafikeras av Lefkada Palace. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Paxi och Sami.

Tidtabeller Paxi till Sami

Färjor mellan Paxi och Sami avgår vanligtvis från Paxi, ca 09:15. Överfarten tar ungefär 7h 0m.

Färjepriser mellan Paxi och Sami

Priserna på en överfast från Paxi till Sami varierar oftast mellan 470kr och 1160kr*. Genomsnittspriset är 649kr*. De billigaste priserna mellan Paxi och Sami är ca 483kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 649kr*. Genomsnittspriset för en bil är 2139kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Sami och Paxi?

Det är ungefär 68.9 miles (110.9km) eller 59.9 sjömil mellan Paxi och Sami.

Kan jag resa med bil mellan Paxi och Sami?

Nej, inga rederier erbjuder just nu att resa med bil mellan Paxi och Sami.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Paxi och Sami?

Ja, fotpassagerare kan resa med Lefkada Palace mellan Paxi och Sami.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Joniska öarna till Kefalinia
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Paxi - Sami Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 1
Operatörer Lefkada Palace
Genomsnittligt pris 493 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 2
Genomsnittlig seglingstid 7h 0m
Första färjan 09:15
Avstånd 59 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Paxi till Sami?

Färjeresan från Paxi till Sami tar ungefär 7h. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Paxi - Sami?

1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Paxi och Sami, dessa är
  • Lefkada Palace

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Paxi - Sami?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Paxi - Sami, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Guide till Paxi

Paxi är en ö i Grekland, i Joniska havet. I den grekiska mytologin Poseidon skapade ön med slående Korfu med sin treudd, så att han och hustrun Amphitrite kan ha lite lugn och ro.
Även eventuellt bebodd från förhistorisk tid, är Phoenecians traditionellt anses ha varit de första bosättarna på Paxi. Namnet tros komma från Pax vilket innebar skiffer på deras språk.
Romarna styrde ön från 2: a århundradet f.Kr., och under den bysantinska perioden och medeltid var det ständigt attackerad av pirater. Efter olika härskare och Crusaders hade gått igenom var ön fattats av venetianarna i slutet av det 14th århundradet.
Under Napoleonkrigen Joniska öarna togs av den franska, en rysk-turkiska alliansen och slutligen av britterna, som etablerade Joniska unionen 1815. År 1864, tillsammans med resten av Heptanese var Paxi avträddes till den grekiska staten.


Guide till Sami

Sami är en stad belägen på den grekiska ön Kefalonia och ligger i Joniska havet. Några av de bästa stränderna på ön ligger runt Argostoli, såsom Lepeda och Minia. Sami är en mycket turist-vänlig stad och är ca 4 km till nordöstra Antisamos Beach, en särskilt imponerande, stenig strand, med stöd av pittoreska kullar. Men för de allra bästa som Kefalonia har att erbjuda, kommer besökarna att behöva besöka Myrtos Beach, söder om Assos, som stoltserar med vit sand, kalkstensklippor, och klarblått vatten. Det finns några riktigt intressanta sevärdheter utspridda runt ön, inklusive några fascinerande arkeologiska utgrävningar vid den romerska Villa i Skala och även på Akropolis i samiska, som är från den 5: e århundradet f.Kr., som ger fördjupad information om sitt förflutna. Inom Livatho Valley, är St George slott annan imponerande struktur från romartiden, med dess omgivande distrikt ofta kallad "Kastro". Något mer naturligt på Kefalonia är dess förvånansvärt stora grottor, såsom Drogarai Cave och Melissani Cave, som båda ligger inom Sami. Melissani Cave är särskilt känd och har en stor underjordisk sjö, som är djupt blå i färgen och bäst utforskas med båt.


Paxi till Sami Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 15/04/2024 och 2024-04-21


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Lefkada Palace 09:15 16:15 7 timmar Tis, Tors, Lör

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.