Thessaloniki
Aten (Pireus)
Färjor till Aten
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Thessaloniki till Pireus

Vi erbjuder upp till 1 dagliga avgångar och 1 i veckan mellan Thessaloniki och Pireus. . Sträckan mellan Thessaloniki och Pireus trafikeras av Hellenic Seaways. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Thessaloniki och Pireus.

Tidtabeller Thessaloniki till Pireus

Den tidigaste färjan mellan Thessaloniki och Pireus avgår vanligtvis från Thessaloniki ca 21:00. I genomsnitt tar en överfart 27h 10m, som snabbast tar rutten ungefär 27h 10m.

Färjepriser mellan Thessaloniki och Pireus

Priserna på en överfast från Thessaloniki till Pireus varierar oftast mellan 1102kr och 6957kr*. Genomsnittspriset är 3627kr*. De billigaste priserna mellan Thessaloniki och Pireus är ca 1061kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 2512kr*. Genomsnittspriset för en bil är 6098kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid.

Hur långt är det mellan Pireus och Thessaloniki?

Det är ungefär 177.4 miles (285.5km) eller 154.2 sjömil mellan Thessaloniki och Pireus.

Kan jag resa med bil mellan Thessaloniki och Pireus?

Ja, med Hellenic Seaways kan du resa med bil på sträckan mellan Thessaloniki och Pireus. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Thessaloniki och Pireus.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Thessaloniki och Pireus?

Ja, fotpassagerare kan resa med Hellenic Seaways mellan Thessaloniki och Pireus.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Grekland till Aten
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Thessaloniki - Athens (Piraeus) Sammanfattning av rutt
Avgångsland Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 1
Operatörer Hellenic Seaways
Genomsnittligt pris 3745 kr.*
Genomsnittliga avgångar per vecka 1
Genomsnittlig seglingstid 27h 10m
Första färjan 21:00
Avstånd 154 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2024-07-02.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Thessaloniki till Pireus?

Färjeresan från Thessaloniki till Pireus tar ungefär 26h 55m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vad kostar färjan från Thessaloniki till Pireus?

Priserna för färjan mellan Thessaloniki - Pireus varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 343 €. Priset är exklusive bokningsavgifter.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Thessaloniki - Pireus?

1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Thessaloniki och Pireus, dessa är
  • Hellenic Seaways

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Thessaloniki - Pireus?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Thessaloniki - Pireus, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Kan jag resa utan bil på färjan mellan Thessaloniki - Pireus?

Ja, mellan Thessaloniki - Pireus kan du resan utan bil med
  • Hellenic Seaways

Kan jag ta med bilen på färjan mellan Thessaloniki - Pireus?

Ja, du kan resa med bil mellan Thessaloniki - Pireus med
  • Hellenic Seaways

Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Thessaloniki - Pireus?

Nej, husdjur är inte tillåtna ombord på färjorna.

Vad är avståndet från Thessaloniki till Pireus?

Det är uppskattningsvis 154 sjömil mellan Thessaloniki och Pireus.

Guide till Thessaloniki

Thessaloniki är den näst största staden i Grekland och är huvudstad i Makedonienregionen i Grekland. Thessaloniki ligger på den norra utkanten av Thermaikosbukten på sin östra kust och är bunden av Mount Chortiatis på sydost. Staden kan spåra sitt ursprung tillbaka till 315 f.Kr. då det grundades av Kassander av Makedonien. Staden blev en viktig stad under romartiden och sedan blev den näst största och rikaste staden i det bysantinska riket. Staden har många bysantinska monument för besökarna att utforska inklusive Paleochristian och bysantinska monument i Thessaloniki, som har förklarats ett världsarv av UNESCO. Det finns också ett antal romerska, ottomanska och sefardiska judiska monument i staden. Thessaloniki är den kulturella huvudstaden i landet. Stadens största teatrar, som drivs av National Theatre of Northern Greece som bildades 1961, omfattar Theatre of the Society of Macedonian Studies, där Nationalteatern är baserad, Kungliga teatern (Vasiliko Theatro), Moni Lazariston, jordteatern och skogsteatern, båda amfiteatrar med utomhusscener med utsikt över staden.

Faciliteterna i hamnen inkluderar offentliga telefoner, bagagevagnar, informationskiosker, väntrum, och caféer. Passagerarterminalen ligger vid hamninloppet i en neoklassisk byggnad och är tillgänglig för personer med funktionshinder och personal kommer att hjälpa passagerare med boarding om det behövs. Färjetrafik från hamnen avgår till Varthi via Lemnos, Mitilini och Chios och sedan vidare till Kavala.


Guide till Aten (Pireus)

Den grekiska staden och hamnen i Pireus är en stor grekisk hamn och en av de största i hela Medelhavet. Det är en viktig stad och ofta anses vara en förort till Aten som ligger bara några minuter bort. Piraeus har blivit något av en knutpunkt för färjenät runt Egeiska havet och samtidigt dess närhet till Aten innebär att det ofta går samman omärkligt med den grekiska huvudstaden dess havet erbjuder en mycket annorlunda och distinkt utseende. Många besökare till Pireus kommer att tycka att den mest tilltalande delen av staden ligger runt sin östligaste kvartalet tillsammans både Mikrolimano hamnen och Zea Marina. Denna strandområde är full av strandnära restauranger, barer och nattklubbar och förbättrades avsevärt i tid för de senaste OS i Aten med skapandet av en vacker hamn strandpromenaden kantad med träd och passerar den medeltida stadsmuren, som erbjuder en inblick och historisk information om stadens rika förflutna.


Undo edits


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.