Agistri till Pireus färja

Agistri Pireus rutten ansluter Saroniska med Athen och körs för tillfället av 2 rederier. Hellenic Seaways service kör upp till 4 gånger per dag med en resetid på runt 1 timme när Saronic Ferries servicen kör upp till 16 gånger per vecka med en resetid från 1 timme 25 min.

Så det är kombinerat 44 överfarter som erbjuds vecka på Agistri Pireus rutten mellan Saroniska och Athen. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Agistri - Pireus färjerederier

  • Hellenic Seaways
    • 4 Avgångar per dag 1 timme
    • Få pris
  • Saronic Ferries
    • 16 Avgångar per vecka 1 timme 25 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Agistri Pireus

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Agistri Pireus är en bil och 2 passagerare.

Agistri guide

Agistri som är en av de Saroniska öarna ligger 55 min från Piraeus, som är huvudhamnen för Aten, och bara 10 min från ön Aegina. Agistri är den största av öarna mellan Aegina och Epidavros kust. Den har en yta på 14.000 kvadratmeter och har 3 små närliggande öar; Moni på östra sidan, Kira på västra sidan och Metopi på nordöstra sidan. På norra sidan av ön, på halvön Kapnodochi, finns skepnaden av högra terasser vid Mandrakiviken. På terasserna kan du se spår av grunderna av antika byggnader. Artefakter har hittats på ytan som visar på bebyggelse från den Helladiska tiden fram till den Hellenistiska tiden. Stenverktyg har också hittats, såsom yxor, mortel, vulkanglasskärvor och porslinsskärvor, spår av geometriska skärvor.

Alla båtar till Agistri avgår från gate 8 från hamnen i Piraeus.

Pireus guide

Den grekiska staden och hamnen i Pireus är en stor grekisk hamn och en av de största i hela Medelhavet. Det är en viktig stad och ofta anses vara en förort till Aten som ligger bara några minuter bort. Piraeus har blivit något av en knutpunkt för färjenät runt Egeiska havet och samtidigt dess närhet till Aten innebär att det ofta går samman omärkligt med den grekiska huvudstaden dess havet erbjuder en mycket annorlunda och distinkt utseende. Många besökare till Pireus kommer att tycka att den mest tilltalande delen av staden ligger runt sin östligaste kvartalet tillsammans både Mikrolimano hamnen och Zea Marina. Denna strandområde är full av strandnära restauranger, barer och nattklubbar och förbättrades avsevärt i tid för de senaste OS i Aten med skapandet av en vacker hamn strandpromenaden kantad med träd och passerar den medeltida stadsmuren, som erbjuder en inblick och historisk information om stadens rika förflutna.


Undo edits