Färja från Agistri till Pireus

Agistri Pireus-rutten går mellan Saroniska och Aten och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Saronic Ferries trafikerar den här sträckan upp till 5 gånger per dag med en restid på runt 1 timme 40 minuter när Aegean Flying Dolphins servicen kör upp till 4 gånger per dag med en resetid från 50 min.

Det finns totalt 63 linjer att välja på vecka om du vill åka Agistri Pireus-rutten mellan Saroniska och Aten. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Agistri och Pireus

  • Saronic Ferries
    • Avgår 5 gånger per dag 1 timme 40 min
    • Få pris
  • Aegean Flying Dolphins
    • Avgår 4 gånger per dag 50 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Agistri Pireus

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Agistri Pireus-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Agistri

Agistri som är en av de Saroniska öarna ligger 55 min från Piraeus, som är huvudhamnen för Aten, och bara 10 min från ön Aegina. Agistri är den största av öarna mellan Aegina och Epidavros kust. Den har en yta på 14.000 kvadratmeter och har 3 små närliggande öar; Moni på östra sidan, Kira på västra sidan och Metopi på nordöstra sidan. På norra sidan av ön, på halvön Kapnodochi, finns skepnaden av högra terasser vid Mandrakiviken. På terasserna kan du se spår av grunderna av antika byggnader. Artefakter har hittats på ytan som visar på bebyggelse från den Helladiska tiden fram till den Hellenistiska tiden. Stenverktyg har också hittats, såsom yxor, mortel, vulkanglasskärvor och porslinsskärvor, spår av geometriska skärvor.

Alla båtar till Agistri avgår från gate 8 från hamnen i Piraeus.

Guide till Pireus

Den grekiska staden och hamnen i Pireus är en stor grekisk hamn och en av de största i hela Medelhavet. Det är en viktig stad och ofta anses vara en förort till Aten som ligger bara några minuter bort. Piraeus har blivit något av en knutpunkt för färjenät runt Egeiska havet och samtidigt dess närhet till Aten innebär att det ofta går samman omärkligt med den grekiska huvudstaden dess havet erbjuder en mycket annorlunda och distinkt utseende. Många besökare till Pireus kommer att tycka att den mest tilltalande delen av staden ligger runt sin östligaste kvartalet tillsammans både Mikrolimano hamnen och Zea Marina. Denna strandområde är full av strandnära restauranger, barer och nattklubbar och förbättrades avsevärt i tid för de senaste OS i Aten med skapandet av en vacker hamn strandpromenaden kantad med träd och passerar den medeltida stadsmuren, som erbjuder en inblick och historisk information om stadens rika förflutna.


Undo edits