Thessaloniki
Skiathos
Färjor till Sporaderna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Thessaloniki till Skiathos

Vi erbjuder upp till 1 dagliga avgångar och 4 i veckan mellan Thessaloniki och Skiathos. . Sträckan mellan Thessaloniki och Skiathos trafikeras av SeaJets. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Thessaloniki och Skiathos.

Tidtabeller Thessaloniki till Skiathos

Den tidigaste färjan mellan Thessaloniki och Skiathos avgår vanligtvis från Thessaloniki ca 07:00. I genomsnitt tar en överfart 3h 10m, som snabbast tar rutten ungefär 3h 5m.

Färjepriser mellan Thessaloniki och Skiathos

Priserna på en överfast från Thessaloniki till Skiathos varierar oftast mellan 1290kr och 5144kr*. Genomsnittspriset är 2901kr*. De billigaste priserna mellan Thessaloniki och Skiathos är ca 645kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 2190kr*. Genomsnittspriset för en bil är 5050kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid.

Hur långt är det mellan Skiathos och Thessaloniki?

Det är ungefär 101.1 miles (162.7km) eller 87.9 sjömil mellan Thessaloniki och Skiathos.

Kan jag resa med bil mellan Thessaloniki och Skiathos?

Ja, med SeaJets kan du resa med bil på sträckan mellan Thessaloniki och Skiathos. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Thessaloniki och Skiathos.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Thessaloniki och Skiathos?

Ja, fotpassagerare kan resa med SeaJets mellan Thessaloniki och Skiathos.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Grekland till Sporaderna
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Thessaloniki - Skiathos Sammanfattning av rutt
Avgångsland Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 1
Operatörer SeaJets
Genomsnittligt pris 3000 kr.*
Genomsnittliga avgångar per vecka 4
Genomsnittlig seglingstid 3h 10m
Snabbaste seglingens längd 3h 5m
Första färjan 07:00
Sista färjan 09:15
Avstånd 87 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2024-07-02.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Thessaloniki till Skiathos?

Färjeresan från Thessaloniki till Skiathos tar ungefär 3h 05m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Thessaloniki - Skiathos?

1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Thessaloniki och Skiathos, dessa är
  • SeaJets

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Thessaloniki - Skiathos?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Thessaloniki - Skiathos, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Guide till Thessaloniki

Thessaloniki är den näst största staden i Grekland och är huvudstad i Makedonienregionen i Grekland. Thessaloniki ligger på den norra utkanten av Thermaikosbukten på sin östra kust och är bunden av Mount Chortiatis på sydost. Staden kan spåra sitt ursprung tillbaka till 315 f.Kr. då det grundades av Kassander av Makedonien. Staden blev en viktig stad under romartiden och sedan blev den näst största och rikaste staden i det bysantinska riket. Staden har många bysantinska monument för besökarna att utforska inklusive Paleochristian och bysantinska monument i Thessaloniki, som har förklarats ett världsarv av UNESCO. Det finns också ett antal romerska, ottomanska och sefardiska judiska monument i staden. Thessaloniki är den kulturella huvudstaden i landet. Stadens största teatrar, som drivs av National Theatre of Northern Greece som bildades 1961, omfattar Theatre of the Society of Macedonian Studies, där Nationalteatern är baserad, Kungliga teatern (Vasiliko Theatro), Moni Lazariston, jordteatern och skogsteatern, båda amfiteatrar med utomhusscener med utsikt över staden.

Faciliteterna i hamnen inkluderar offentliga telefoner, bagagevagnar, informationskiosker, väntrum, och caféer. Passagerarterminalen ligger vid hamninloppet i en neoklassisk byggnad och är tillgänglig för personer med funktionshinder och personal kommer att hjälpa passagerare med boarding om det behövs. Färjetrafik från hamnen avgår till Varthi via Lemnos, Mitilini och Chios och sedan vidare till Kavala.


Guide till Skiathos

Den grekiska ön Skiathos är en liten ö som ligger i Egeiska havet. Det är ca 12 km lång och 6 km bred med en total yta på cirka 50 kvm. Km. Det är den minsta av de bebodda Sporades öarna där de flesta av befolkningen bor längs den södra kusten där kullarna har mer mjuka backar. Den norra sidan av ön är mer kuperad och robust. Tallskogar täcker en stor del av de inre delarna av ön vilket gör det mycket grönare än de flesta andra grekiska öar i Medelhavet. De största städerna på ön är Skiathos stad och Koukounaries.

Skiathos har varit bebott sedan urminnes tider. Skiathos stad grundades i 6: e eller 7: e århundradena f.Kr. av Ioniansen. Under århundradena har ön blivit erövrad och innehas av en rad koloniserande civilisationer inklusive athenare spartan makedonier, romare, bysantiner venetianare och ottomanerna.

Skiathos är ansluten med konventionell färja och hög hastighet färja till Thessaloniki de andra öarna i Sporaderna öarna i Kykladerna och till Kreta.


Thessaloniki till Skiathos Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 15/07/2024 och 2024-07-21


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
SeaJets 07:00 10:05 3 timmar 5 minuter Lör
SeaJets 09:25 12:40 3 timmar 15 minuter Ons, Tors, Sön

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.