COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Egina - Pireus är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Saroniska till Aten

Rederier som åker mellan Egina och Pireus

  • 7 Sailings Daily 40 min
  • Get price
  • 14 Sailings Weekly 1 hour 15 min
  • Get price
  • 9 Sailings Daily 1 hour 10 min
  • Get price
  • 8 Sailings Daily 40 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Egina till Pireus

 • "Service"

  Super bra ombonade min biljett utan problem. Allt var på tid, bra service ombord.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Färja från Egina - Pireus"

  Allt var bra

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Egina till Pireus

Egina Pireus-linjen går mellan Saroniska och Aten och trafikeras för tillfället av 4 rederier. Hellenic Seaways kör upp till 7 gånger dag, Anes Ferries 14 gånger per vecka, Saronic Ferries 9 gånger per dag & Aegean Flying Dolphins kör upp till 8 gånger dag.

Det är totalt 26 avgångar dag på sträckan Egina Pireus mellan Saroniska och Aten ombord 4 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Egina

Ön Aegina är en av de grekiska saroniska öarna och är belägen ca 27 km från Aten. Ön är triangelformad och är ca 10 km lång och 14,5 km bred. Ca 2/3 av ön består av en icke aktiv vulkan och norra och västra sidan består av odlingslandskap där de odlar en mix av spannmål, bomull, vinrankor, mandlar, oliver och fikon.

Öns stränder är en populär turistattraktion, speciellt eftersom färjan Hydrofoil bara tar 40 min från Piraeus till ön. Det går regelbundna bussar från Aegina till destinationer på ön såsom Agia Marina och Portes, en fiskehamn på östkusten. Andra attraktioner som finns på ön är Aphaea templet, som dedikerades till dess namne, en gudinna som senare förknippades med Athena. Templet var en del av det förkristliga, liksidiga triangeln av tempel, Athenian Parthenon och Poseidon templet i Sounion inkluderade. Det finns också ett kloster, Agios Nectarios, som dedikerades till Sankt Nectarios, ett nytt helgon från den grekiska ortodoxa kyrkan.


Guide till Pireus

Den grekiska staden och hamnen i Pireus är en stor grekisk hamn och en av de största i hela Medelhavet. Det är en viktig stad och ofta anses vara en förort till Aten som ligger bara några minuter bort. Piraeus har blivit något av en knutpunkt för färjenät runt Egeiska havet och samtidigt dess närhet till Aten innebär att det ofta går samman omärkligt med den grekiska huvudstaden dess havet erbjuder en mycket annorlunda och distinkt utseende. Många besökare till Pireus kommer att tycka att den mest tilltalande delen av staden ligger runt sin östligaste kvartalet tillsammans både Mikrolimano hamnen och Zea Marina. Denna strandområde är full av strandnära restauranger, barer och nattklubbar och förbättrades avsevärt i tid för de senaste OS i Aten med skapandet av en vacker hamn strandpromenaden kantad med träd och passerar den medeltida stadsmuren, som erbjuder en inblick och historisk information om stadens rika förflutna.


Undo edits