COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Alonnisos - Skiathos är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Rederier som åker mellan Alonnisos och Skiathos

  • 14 Sailings Weekly 1 hour 20 min
  • Get price
  • 1 Sailing Weekly 2 hr 15 min
  • Get price
  • 7 Sailings Weekly 50 min
  • Get price
  • 6 Sailings Weekly 1 hour 25 min
  • Get price
  • 4 Sailings Weekly 55 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Alonnisos till Skiathos

 • "Trevlig färja"

  Trevlig färja med gott om sittplatser , rent och snyggt, dessutom i tid.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Alonnisos till Skiathos

Alonnisos Skiathos-linjen går mellan Sporaderna och Sporaderna och trafikeras för tillfället av 5 rederier. Hellenic Seaways kör upp till 14 gånger vecka, Anes Ferries 1 gånger per vecka, Golden Star Ferries 7 gånger per vecka, Aegean Flying Dolphins 6 gånger per vecka & SeaJets kör upp till 4 gånger vecka.

Det är totalt 32 avgångar vecka på sträckan Alonnisos Skiathos mellan Sporaderna och Sporaderna ombord 5 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Alonnisos

Alonissos är en grekisk ö i Egeiska havet som, efter Skiathos och Skopelos, är den tredje medlemmen av Sporaderna. Den ligger 3 km öster om Skopelos. Alonissos är också namnet på byn på ön, liksom kommunen som omger ön och byn. Byn på Alonissos ligger på den södra delen av ön. Den går lokalt under namnet Chora.

Symbolen för ön är Monachus Monachus sälen som är en skyddad art och anledningen till att den första marina nationalparken grundades i Grekland. Den marina parken är en unik biotop som inte bara hanterar skyddet av sälar, utan också forskning, och de räddar och tar hand om sälar och andra däggdjur.

Huvudhamnen på ön ligger på sydöstra delen och heter Patitri. Det finns färjor och bärplansbåtar som avgår från Patitri till Volos, Agios Konstantios och Thessaloniki på fastlandet och till öarna Skiathos, Skopelos och Skyros. Viken på den södra delen av ön heter också Alonissos.


Guide till Skiathos

Den grekiska ön Skiathos är en liten ö som ligger i Egeiska havet. Det är ca 12 km lång och 6 km bred med en total yta på cirka 50 kvm. Km. Det är den minsta av de bebodda Sporades öarna där de flesta av befolkningen bor längs den södra kusten där kullarna har mer mjuka backar. Den norra sidan av ön är mer kuperad och robust. Tallskogar täcker en stor del av de inre delarna av ön vilket gör det mycket grönare än de flesta andra grekiska öar i Medelhavet. De största städerna på ön är Skiathos stad och Koukounaries.

Skiathos har varit bebott sedan urminnes tider. Skiathos stad grundades i 6: e eller 7: e århundradena f.Kr. av Ioniansen. Under århundradena har ön blivit erövrad och innehas av en rad koloniserande civilisationer inklusive athenare spartan makedonier, romare, bysantiner venetianare och ottomanerna.

Skiathos är ansluten med konventionell färja och hög hastighet färja till Thessaloniki de andra öarna i Sporaderna öarna i Kykladerna och till Kreta.