Färja från Pireus till Karlovassi

Pireus Karlovassi-rutten går mellan Aten och Samos och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Blue Star Ferries trafikerar den här sträckan upp till 1 gånger per vecka med en restid på runt 9 timmar 10 minuter när Hellenic Seaways servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 7 tim 35 min.

Det finns totalt 8 linjer att välja på vecka om du vill åka Pireus Karlovassi-rutten mellan Aten och Samos. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Pireus till Karlovassi färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Aten till Samos

Rederier som åker mellan Pireus och Karlovassi

  • Blue Star Ferries
    • 1 avgång(ar) per vecka 9 tim 10 min
    • Få pris
  • Hellenic Seaways
    • 7 avgångar per vecka 7 tim 35 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Pireus Karlovassi

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Pireus Karlovassi-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Pireus

Pireus är en hamnstad i Grekland. Staden ligger på saroniska bukten i regionen Attika i Grekland och är en del av Atens stadsområde med centrala Aten ungefär 12 km från Pireus. Centrala Pireus är inte en plats där besökarna väljer att dröja eftersom det är överbelastat med trafik. Bortom sjöfartskontoren, bankerna och de offentliga byggnaderna, hittar du ett virrvarr av gågator, shoppingremsor och ganska nedgångna områden. Det mest attraktiva kvarteret ligger öster om Zea Marina och turistiska Mikrolimano hamnen, som är kantad med kaféer, restauranger och barer.

Hamnen i Pireus är den viktigaste hamnen i Grekland, den största passagerarhamnen i Europa och den tredje största i världen och är centrum för Greklands sjöfart och basen för sin stora handelsflottan. Anläggningarna i hamnen har nyligen renoverats och kvaliteten på bekvämligheterna har förbättrats avsevärt. Dessa inkluderar bankomater, valutaväxling, restauranger, barer, taxibilar och ett brett utbud av resebyråer som säljer färjbiljetter. Hamnen har färjeöverfarter till Kreta, Kykladerna, Dodekaneserna, den östra delen av Grekland och en stor del av norra och östra Egeiska havet.

Guide till Karlovassi

Karlovassi är en av de populära turistorterna i Samos en grekisk ö som ligger i norra Egeiska havet. Samos är ön fader matematik, Pythagoras astronomen Aristarchos och filosofen Epikuros. Det är hemmet av Hera och den mark som värd Herodotos och Aesop. Det är ett viktigt centrum för handel i Egeiska havet och hem till den stora marina styrkan i antikens historia. Karlovassi ligger på norra sidan av ön har en lång och rik historia inom näringsliv och kultur. Fram till början av 20-tals var staden känd för sin garveri och tobakstillverkning. I staden garverimuseem visas den långa traditionen staden har i garveri som går tillbaka till antiken. Museet visar de verktyg och metoder för läderbearbetning och visar besökarna där dussintals garverier var belägna i Samos under 20-talet också. Arkitektoniskt har staden många fantastiska neoklassiska herrgårdar som kan ses tillsammans med resterna av de stora stenfabriker på "Ormos" seaside.

Färjor från stadens hamn avgår till Pireus Chios Fournoi Agios Kirikos Evdilos Syros och Kavala.