Färja från Chania till Pireus

Chania Pireus-rutten går mellan Kreta och Aten och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Minoan Lines trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 7 timmar 30 minuter när Anek Superfast servicen kör upp till 10 gånger per vecka med en resetid från 8 tim.

Det finns totalt 17 linjer att välja på vecka om du vill åka Chania Pireus-rutten mellan Kreta och Aten. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Chania och Pireus

  • Minoan Lines
    • 7 avgångar per vecka 7 tim 30 min
    • Få pris
  • Anek Superfast
    • 10 avgångar per vecka 8 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Chania Pireus

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Chania Pireus-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Chania

Chania är en stad på den grekiska ön Kreta. Staden är belägen på den norra kusten av ön och ungefär 70 km väster om Rethymno och 145 km väster om Heraklion. Staden kan delas in i två delar: den gamla staden och den moderna, större staden. Den gamla staden ligger intill den gamla hamnen och dess huvudtorg (bredvid den västra delen av Kasteli) är Eleftherios Venizelos Square ("Syntrivani") och är hjärtat av turistaktiviteter i området. Den moderna delen av staden är där de flesta lokalbefolkningen bor och arbetar. Den är mindre traditionell än den gamla staden, men det finns fortfarande områden med charmig skönhet eller av något historiskt intresse. Den äldsta stadsdelen i den moderna staden, med anor från början av 1800-talet, är Nea Hora (som betyder "Nya staden" ), som ligger utanför den västra delen av den gamla staden.

Ön är ansluten till hamnen i Pireus, till de cykladiska öarna Ios, Santorini, Paros, Naxos, Mykonos, Amorgos och Milos och även till alla Dodekaneserna och östra Egeiska öarna via en tredje ö. Både vanliga färjor och höghastighetsfärjor går till och från ön .

Guide till Pireus

Den grekiska staden och hamnen i Pireus är en stor grekisk hamn och en av de största i hela Medelhavet. Det är en viktig stad och ofta anses vara en förort till Aten som ligger bara några minuter bort. Piraeus har blivit något av en knutpunkt för färjenät runt Egeiska havet och samtidigt dess närhet till Aten innebär att det ofta går samman omärkligt med den grekiska huvudstaden dess havet erbjuder en mycket annorlunda och distinkt utseende. Många besökare till Pireus kommer att tycka att den mest tilltalande delen av staden ligger runt sin östligaste kvartalet tillsammans både Mikrolimano hamnen och Zea Marina. Denna strandområde är full av strandnära restauranger, barer och nattklubbar och förbättrades avsevärt i tid för de senaste OS i Aten med skapandet av en vacker hamn strandpromenaden kantad med träd och passerar den medeltida stadsmuren, som erbjuder en inblick och historisk information om stadens rika förflutna.


Undo edits