Zakynthos

Såhär bokar du färjor från Zakynthos till Grekland

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Zakynthos och Grekland som traffikeras av 2 färjerederier – Kefalonian Lines & Levante Ferries. Zante till Kyllini färjeöverfarten traffikeras flera gånger per dag med en beräknad seglingstid från ca 1 timme 15 minuter.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Zakynthos Grekland överfarten mellan Zante och Kyllini, då frekvens och restid kan variera.

Zakynthos-Grekland-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Zakynthos till Grekland

Om Grekland:

Grekland är ett land i södra Europa som ligger på den södra delen av Balkanhalvön. Landet gränsar till Bulgarien, Makedonien, Albanien i norr och Turkiet i öster. Egeiska havet ligger öster om det grekiska fastlandet, medan Joniska havet ligger åt väster. Både delarna av östra Medelhavsområdet har ett stort antal öar.

Landet betraktas som vagga för den västerländska civilisationen och är födelseplatsen åt demokratin, Olympiska spelen, konst och teater. Grekland har en mycket lång och anmärkningsrik historia i kultur som har visat särskild inflytande i Europa, Nordafrika och Mellanöstern.

Idag är Grekland en utvecklad nation, medlem av Europeiska unionen sedan 1981 och även medlem i euroområdet sedan 2001.

Grekland har varit en av de mest populära turistmålen varje år, särskilt under sommarmånaderna får landets många vackra öar fullsatta av miljontals internationella besökare.