Skiathos till Volos färja

Skiathos Volos rutten ansluter Sporaderna med Grekland och körs för tillfället av 2 rederier. Hellenic Seaways service kör upp till 4 gånger per vecka med en resetid på runt 1 timme 40 minuter när Anes Ferries servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 2 tim 45 min.

Så det är kombinerat 11 överfarter som erbjuds vecka på Skiathos Volos rutten mellan Sporaderna och Grekland. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Skiathos till Volos färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Sporaderna till Grekland sida.

Skiathos - Volos färjerederier

  • Hellenic Seaways
    • 4 Avgångar per vecka 1 timme 40 min
    • Få pris
  • Anes Ferries
    • 7 Avgångar per vecka 2 tim 45 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Skiathos Volos

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Skiathos Volos är en bil och 2 passagerare.

Skiathos guide

Den grekiska ön Skiathos ligger i nordvästra delen av Egeiska havet och är en del av Norra Sporadernas ögrupp. Ön ligger öster om Pelionhalvön i Magnesia på det grekiska fastlandet och väster om ön Skopelos. Öns kust präglas av vikar, uddar och halvöar. De södra och sydvästra delarna av ön är där de flesta städer är belägna eftersom terrängen är skonsammare än den mer robusta norra delen av ön. På en klar dag, är ön Skopelos väl synlig från Skiathos. Öns största stad ligger i nordöstra delen av ön och kallas också Skiathos.

En stor attraktion på ön är klostret bebådelsen, ibland kallad Evangelistria kloster, som är tillägnad Jungfru Maria och ligger på en sluttning ca 4 km norr om Skiathos stad. Klostret grundades 1794 och även om vissa av byggnaderna nu är ruiner, har kyrkan och logibyggnader restaurerats.

Skiathos är ansluten med konventionell färja och höghastighetfärja till Thessaloniki, de andra öarna i Sporaderna, öarna i Kykladerna och till Kreta.

Volos guide

Den grekiska staden Volos är inte en gammal stad, men ruinerna i staden och omgivningarna går tillbaka till den tidigaste bosättningen på Balkanhalvön. Moderna Volos grundades på 1900-talet och mycket av staden förstördes av en jordbävning 1955, så de flesta av byggnaderna i staden har byggts om sedan dess. Vattnet är populärt bland lokalbefolkningen och turister, med kaféer och barer som ligger längs kajen. Volos arkeologiska museet har föremål från så långt tillbaka som bronsåldern och det kommunala museet i stadshuset har arbeten av moderna grekiska konstnärer. Också värt ett besök är St Contantine kyrkan, som är en vacker 1900-talsbyggnad i slutet av strandpromenaden. Två arkeologiska platser inte långt utanför staden erbjuder Mycenean eran ruiner. Dimini är den mindre men är bättre utvecklad. Sesklo är större och erbjuder vacker utsikt, men har inte grävts ut till fullo.