Färja från Skiathos till Volos

Skiathos Volos-linjen går mellan Sporaderna och Grekland och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Hellenic Seaways kör upp till 14 gånger vecka, Anes Ferries 7 gånger per vecka & Aegean Flying Dolphins kör upp till 7 gånger vecka.

Det är totalt 28 avgångar vecka på sträckan Skiathos Volos mellan Sporaderna och Grekland ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Skiathos och Volos

 • Hellenic Seaways
  • 14 avgångar per vecka 1 timme 45 min
  • Få pris
 • Anes Ferries
  • 7 avgångar per vecka 2 tim 45 min
  • Få pris
 • Aegean Flying Dolphins
  • 7 avgångar per vecka 1 timme 25 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Skiathos Volos

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Skiathos Volos-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Skiathos

Den grekiska ön Skiathos ligger i nordvästra delen av Egeiska havet och är en del av Norra Sporadernas ögrupp. Ön ligger öster om Pelionhalvön i Magnesia på det grekiska fastlandet och väster om ön Skopelos. Öns kust präglas av vikar, uddar och halvöar. De södra och sydvästra delarna av ön är där de flesta städer är belägna eftersom terrängen är skonsammare än den mer robusta norra delen av ön. På en klar dag, är ön Skopelos väl synlig från Skiathos. Öns största stad ligger i nordöstra delen av ön och kallas också Skiathos.

En stor attraktion på ön är klostret bebådelsen, ibland kallad Evangelistria kloster, som är tillägnad Jungfru Maria och ligger på en sluttning ca 4 km norr om Skiathos stad. Klostret grundades 1794 och även om vissa av byggnaderna nu är ruiner, har kyrkan och logibyggnader restaurerats.

Skiathos är ansluten med konventionell färja och höghastighetfärja till Thessaloniki, de andra öarna i Sporaderna, öarna i Kykladerna och till Kreta.

Guide till Volos

Den grekiska staden Volos är inte en gammal stad, men ruinerna i staden och omgivningarna går tillbaka till den tidigaste bosättningen på Balkanhalvön. Moderna Volos grundades på 1900-talet och mycket av staden förstördes av en jordbävning 1955, så de flesta av byggnaderna i staden har byggts om sedan dess. Vattnet är populärt bland lokalbefolkningen och turister, med kaféer och barer som ligger längs kajen. Volos arkeologiska museet har föremål från så långt tillbaka som bronsåldern och det kommunala museet i stadshuset har arbeten av moderna grekiska konstnärer. Också värt ett besök är St Contantine kyrkan, som är en vacker 1900-talsbyggnad i slutet av strandpromenaden. Två arkeologiska platser inte långt utanför staden erbjuder Mycenean eran ruiner. Dimini är den mindre men är bättre utvecklad. Sesklo är större och erbjuder vacker utsikt, men har inte grävts ut till fullo.