Färja från Kimolos till Pireus

Kimolos Pireus-rutten går mellan Kykladerna och Aten och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Zante Ferries trafikerar den här sträckan upp till 5 gånger per vecka med en restid på runt 5 timmar 55 minuter när SeaJets servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 3 tim 55 min.

Det finns totalt 6 linjer att välja på vecka om du vill åka Kimolos Pireus-rutten mellan Kykladerna och Aten. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Kimolos och Pireus

  • Zante Ferries
    • 5 avgångar per vecka 5 tim 55 min
    • Få pris
  • SeaJets
    • 1 avgång(ar) per vecka 3 tim 55 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Kimolos Pireus

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Kimolos Pireus-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Kimolos

Kimolos är en grekisk ö i Kykladernas ögrupp i Egeiska havet. Ön ligger strax nordost om sin större granne, Milos ö, från vilken den avskiljs genom en kanal som är 1 km bred. Den enda staden på ön är Chorio som ligger på en kulle på västra sidan av ön. Chorio utstrålar en känsla av gammaldags charm prydd med den lysande arkitektoniska stilen i Egeiska havet. Silverkantade stränder, vittvättade väggar med blå målade fönster och de smala steniga gator som omger dem skapar ett konstnärligt landskap av lugn. Fylld med platser av intresse är det den viktigaste sightseeing platsen på ön. Beläget mitt emot Metropolitankyrkan Panagia Odigitria, finns det arkeologiska museet som har utställningar och arkeologiska fynd som visar historien om ön, inklusive fartyg och redskap från början 700-talet f.Kr. och är väl värt ett besök.

Öns hamn ligger i byn Psathi. Från hamnen kan man ta en konventionell eller Highspeed färja till Pireus. Färjor går även till Kithnos, Serifos, Sifnos, Milos och de övriga Kykladerna.

Guide till Pireus

Den grekiska staden och hamnen i Pireus är en stor grekisk hamn och en av de största i hela Medelhavet. Det är en viktig stad och ofta anses vara en förort till Aten som ligger bara några minuter bort. Piraeus har blivit något av en knutpunkt för färjenät runt Egeiska havet och samtidigt dess närhet till Aten innebär att det ofta går samman omärkligt med den grekiska huvudstaden dess havet erbjuder en mycket annorlunda och distinkt utseende. Många besökare till Pireus kommer att tycka att den mest tilltalande delen av staden ligger runt sin östligaste kvartalet tillsammans både Mikrolimano hamnen och Zea Marina. Denna strandområde är full av strandnära restauranger, barer och nattklubbar och förbättrades avsevärt i tid för de senaste OS i Aten med skapandet av en vacker hamn strandpromenaden kantad med träd och passerar den medeltida stadsmuren, som erbjuder en inblick och historisk information om stadens rika förflutna.


Undo edits