COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Alonnisos - Volos är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Alonnisos till Volos färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Sporaderna till Grekland

Rederier som åker mellan Alonnisos och Volos

  • 14 Sailings Weekly 3 hr 15 min
  • Get price
  • 1 Sailing Weekly 5 hr 20 min
  • Get price
  • 6 Sailings Weekly 2 hr 50 min
  • Get price
  • 7 Sailings Weekly 4 hr 30 min
  • Get price

Färja från Alonnisos till Volos

Alonnisos Volos-linjen går mellan Sporaderna och Grekland och trafikeras för tillfället av 4 rederier. Hellenic Seaways kör upp till 14 gånger vecka, Anes Ferries 1 gånger per vecka, Aegean Flying Dolphins 6 gånger per vecka & SeaJets kör upp till 7 gånger vecka.

Det är totalt 28 avgångar vecka på sträckan Alonnisos Volos mellan Sporaderna och Grekland ombord 4 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Alonnisos

Alonissos är en grekisk ö i Egeiska havet som, efter Skiathos och Skopelos, är den tredje medlemmen av Sporaderna. Den ligger 3 km öster om Skopelos. Alonissos är också namnet på byn på ön, liksom kommunen som omger ön och byn. Byn på Alonissos ligger på den södra delen av ön. Den går lokalt under namnet Chora.

Symbolen för ön är Monachus Monachus sälen som är en skyddad art och anledningen till att den första marina nationalparken grundades i Grekland. Den marina parken är en unik biotop som inte bara hanterar skyddet av sälar, utan också forskning, och de räddar och tar hand om sälar och andra däggdjur.

Huvudhamnen på ön ligger på sydöstra delen och heter Patitri. Det finns färjor och bärplansbåtar som avgår från Patitri till Volos, Agios Konstantios och Thessaloniki på fastlandet och till öarna Skiathos, Skopelos och Skyros. Viken på den södra delen av ön heter också Alonissos.


Guide till Volos

Den grekiska staden Volos är inte en gammal stad, men ruinerna i staden och omgivningarna går tillbaka till den tidigaste bosättningen på Balkanhalvön. Moderna Volos grundades på 1900-talet och mycket av staden förstördes av en jordbävning 1955, så de flesta av byggnaderna i staden har byggts om sedan dess. Vattnet är populärt bland lokalbefolkningen och turister, med kaféer och barer som ligger längs kajen. Volos arkeologiska museet har föremål från så långt tillbaka som bronsåldern och det kommunala museet i stadshuset har arbeten av moderna grekiska konstnärer. Också värt ett besök är St Contantine kyrkan, som är en vacker 1900-talsbyggnad i slutet av strandpromenaden. Två arkeologiska platser inte långt utanför staden erbjuder Mycenean eran ruiner. Dimini är den mindre men är bättre utvecklad. Sesklo är större och erbjuder vacker utsikt, men har inte grävts ut till fullo.