Färja från Evdilos till Karlovassi

Evdilos Karlovassi-rutten går mellan Ikaria och Samos och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. SeaJets trafikerar den här sträckan upp till 2 gånger per vecka med en restid på runt 1 timme 15 minuter när Hellenic Seaways servicen kör upp till 6 gånger per vecka med en resetid från 1 timme 10 min.

Det finns totalt 8 linjer att välja på vecka om du vill åka Evdilos Karlovassi-rutten mellan Ikaria och Samos. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Evdilos och Karlovassi

  • SeaJets
    • 2 avgångar per vecka 1 timme 15 min
    • Få pris
  • Hellenic Seaways
    • 6 avgångar per vecka 1 timme 10 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Evdilos Karlovassi

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Evdilos Karlovassi-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Evdilos

Evdilos är en by som ligger på ön Ikaria i nordgeiska havet i Grekland. Byn var den första huvudstaden på ön, men i dag är det en viktig hamnstad och centrum i norra, centrala och västra Ikaria. Byn är charmig med sin lilla hamn och pir, gamla herrgårdar och smala vägar. Det är förmodligen den mest arkitektoniskt traditionella bosättningen på ön.

Hamnen finns främst den norra sidan av ön och är en av de två stora hamnarna på ön, tillsammans med Agios Kírykos. Den har dagliga scheman som en mellanstation till den slutliga destinationen för fartyg till Samos och Pireus och är kopplad till andra öar och hamnar som betjänar handelsfartyg som kommer till ön. Den ligger ett stenkast från centrum med alla dess butiker, hotell, villor och restauranger, och ca 35 km från öns flygplats. I anslutning till hamnen finns en småbåtshamn som huserar små båtar och fiskebåtar.

Guide till Karlovassi

Karlovassi är en av de populära turistorterna i Samos en grekisk ö som ligger i norra Egeiska havet. Samos är ön fader matematik, Pythagoras astronomen Aristarchos och filosofen Epikuros. Det är hemmet av Hera och den mark som värd Herodotos och Aesop. Det är ett viktigt centrum för handel i Egeiska havet och hem till den stora marina styrkan i antikens historia. Karlovassi ligger på norra sidan av ön har en lång och rik historia inom näringsliv och kultur. Fram till början av 20-tals var staden känd för sin garveri och tobakstillverkning. I staden garverimuseem visas den långa traditionen staden har i garveri som går tillbaka till antiken. Museet visar de verktyg och metoder för läderbearbetning och visar besökarna där dussintals garverier var belägna i Samos under 20-talet också. Arkitektoniskt har staden många fantastiska neoklassiska herrgårdar som kan ses tillsammans med resterna av de stora stenfabriker på "Ormos" seaside.

Färjor från stadens hamn avgår till Pireus Chios Fournoi Agios Kirikos Evdilos Syros och Kavala.