Färja från Mathraki till Korfu

Mathraki Korfu-rutten går mellan Grekland och Joniska öarna. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Kerkyra Lines. Färjor avgår upp till 1 gånger vecka med en resetid på ca 3 timmar 15 minuter.

Färjetrafiken på Mathraki Korfu-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Mathraki och Korfu

  • Kerkyra Lines
    • 1 avgång(ar) per vecka 3 tim 15 min
    • Få pris

Guide till Korfu

Den grekiska ön Korfu ligger strax utanför västkusten i Grekland. Ön har ett milt medelhavsklimat, och utmärkta stränder gör det till ett populärt resmål för semesterfirare. Korfu är mycket grönt jämfört med andra grekiska öar med varma och torra somrar, med vinterregn som bidrar till att skapa frodig vegetation som domineras av över 2 miljoner olivträd. Corfu, till skillnad från resten av Grekland, föll aldrig under det ottomanska förtrycket. På grund av de successiva dominationen av venetianarna, fransmännen och britterna under århundraden har ön främst blivit en del av den västerländska kulturen än Levantine-världen. Deras kulturer lämnade ett starkt inflytande på staden.

I den vackert bevarade Gamla stan i Korfu, en del UNESCO: s världsarvslista, finner du renässans, barock och klassiska"repertoar" med framgång tillämpas på lokala konstnärliga traditioner. Palats, fästningar, strama offentliga byggnader av venetianskt styre är unikt tillsammans med rader av torktvätt i små gränder och små avskilda torg. Promenader genom ett komplex av smala kullerstensgator med trappor och välvda passager, den så kallade "kantoúnia", kommer att få dig att känna som om du har rest till Genua eller Neapel.

Färjetrafik från ön avgår till destinationer på det grekiska fastlandet och till andra närliggande, grekiska öar.