Sporades Islands

Jämför färjor från Sporaderna till Skopelos

Det finns manga valmöjligheter när det kommer till att välja färja från Sporaderna till Skopelos. Det finns 4 färjerederier som tillsammans erbjuder 4 ferry routes och förbinder till Alonnisos till Chora (Skopelos) & Glossa (Skopelos) & Skiathos till Chora (Skopelos) & Glossa (Skopelos)

Den snabbaste rutten mellan Sporaderna och Skopelos är Glossa (Skopelos) med en seglingstid på ca Kort 0 timme 15 minut. Med så många rutter att välja mellan så blir det enkelt att jämföra alla liknande rutter i en sökning så att du snabbt hittar det du letar efter.

Sporaderna-Skopelos-färjekarta

Klicka här för karta

Om Sporaderna:

De grekiska Sporaderna öarna bildar en ögrupp av cirka 24 öar utanför den östra kusten av Grekland. Där bor det bara få folk permanent.

De Sporaderna öarna är bland de grönaste områdena i Medelhavet, där bergen på öarna täcks av trädbevuxna tallskogar som sluttar ner till några av de bästa stränderna i Egeiska havet.
Många av Sporaderna öarnas stränderna har tilldelats den europeiska blåa flaggan, som bekräftar att de har bland de renaste vatten och stränder i Europa.

Om Skopelos:

Ön Skopelos ligger öster om det grekiska fastlandet och ligger mellan öarna Skiathos och Alonnissos. Skopelos är den andra ön i norra Sporaderna kedjan.

21 km lång med ca 8 km bredd har Skopelos en form av en saxofon med "hals" pekar nordväst, och "klockan" som ligger på öster.

Skopelos har en utmärkt kust. Den sydvästra sidan av ön har sandstränder med lugna vatten. Bergen dominerar de västra och östra delarna av ön.