COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Kanarieöarna

Kanarieöarna är tolv vulkaniska öar öster om Afrikas nordvästra kust och är kända för att vara attraktiva tack vare sina subtropiska klimat, stränder och vackra platser och en intressant historia. Även om varje ö är ett populärt semestermål, den största, Teneriffa, Fuerteventura, Gran Canaria och Lanzarote, är de mest kända internationellt.

Teneriffa och Gran Canaria är Spaniens andra och tredje största öarna, de är också platserna för det autonoma spanska territoriumets tvilling huvudstäder och hem för de flesta av ögruppens två miljoner invånare.

Den huvudsakligen spansktalande befolkningen är en blandning av mestadelen katolska infödda och invandrare, många från fastlandet Spanien.

Teneriffa har två flygplatser och fyra portar, och var och ett av de andra stora öarna har en flygplats och hamn. Gran Canaria har den största flygplatsen och hamnen, men Teneriffa är ett livligare centrum. Det finns spårvagnar och lokalbussar mellan ständerna på de större öar.

Även om majoriteten av Kanarieöarnas färjeöverfarter är mellan öarna, kan man åka di från fastlandet också via hamnarna i Cadiz och Huelva i sydväst som ansluter dig till öarna Gran Canaria, Lanzarote och La Palma. Korsningar från fastlandet till Kanarieöarna är långa, men fartygen har i allmänhet en god standard så resan borde vara trevlig.

Om man flyger in till en ö innan man reser vidare till en annan, då är det huvudsakliga platsen i Kanarieöarna Teneriffa på grund av sina flygplatser, geografisk position inom gruppen av öarna och faktumet att man kan nå de flesta av de andra öarna från det .

Populära färjerederier

  • Avgår 10 gånger per dag 30 min
  • Få pris
  • Avgår 9 gånger per dag 25 min
  • Få pris
  • Avgår 7 gånger per dag 25 min
  • Få pris
  • Avgår 4 gånger per dag 35 min
  • Få pris

Kanarieöarna recension

 • "Hund"

  Det var perfekt att ta ut sin hund från kenneln när man ville och jag är väldigt tacksam för personalens trevliga bemötande!

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra hytter"

  Hytterna på detta fartyg var verkligen rymliga och eftersom det var en smidig passage, så sov vi båda mycket bra vilket var bra eftersom vi körde hela dagen när vi kom till hamnen.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Väldigt bra för barnfamiljer"

  Den här båten är bra för barn. Det var fantastiskt att se att de underhölls hela tiden i en säker miljö, vilket gör det lättare för oss att planera vad vi skulle göra under vår semester. Restaurangen har ett brett utbud av mat för familjer också.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Pool!"

  Jag rekommenderar starkt att åka med en färja med pool! Restaurangen hade också resonabla priser.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Kanarieöarna