Varför använda
Direct Ferries?

2676 färjerutter och 569 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Kanarieöarna

Kanarieöarna är tolv vulkaniska öar öster om Afrikas nordvästra kust och är kända för att vara attraktiva tack vare sina subtropiska klimat, stränder och vackra platser och en intressant historia. Även om varje ö är ett populärt semestermål, den största, Teneriffa, Fuerteventura, Gran Canaria och Lanzarote, är de mest kända internationellt.

Teneriffa och Gran Canaria är Spaniens andra och tredje största öarna, de är också platserna för det autonoma spanska territoriumets tvilling huvudstäder och hem för de flesta av ögruppens två miljoner invånare.

Den huvudsakligen spansktalande befolkningen är en blandning av mestadelen katolska infödda och invandrare, många från fastlandet Spanien.

Teneriffa har två flygplatser och fyra portar, och var och ett av de andra stora öarna har en flygplats och hamn. Gran Canaria har den största flygplatsen och hamnen, men Teneriffa är ett livligare centrum. Det finns spårvagnar och lokalbussar mellan ständerna på de större öar.

Även om majoriteten av Kanarieöarnas färjeöverfarter är mellan öarna, kan man åka di från fastlandet också via hamnarna i Cadiz och Huelva i sydväst som ansluter dig till öarna Gran Canaria, Lanzarote och La Palma. Korsningar från fastlandet till Kanarieöarna är långa, men fartygen har i allmänhet en god standard så resan borde vara trevlig.

Om man flyger in till en ö innan man reser vidare till en annan, då är det huvudsakliga platsen i Kanarieöarna Teneriffa på grund av sina flygplatser, geografisk position inom gruppen av öarna och faktumet att man kan nå de flesta av de andra öarna från det .

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Fred Olsen Express
  • Få pris
 • Naviera Armas
  • Få pris
 • Trasmediterranea
  • Få pris
 • Lineas Maritimas Romero
  • Få pris
Visa alla färjerederier

Kanarieöarna recension

 • "Båtresa "

  Trots böljande hav var det en lugn överfart. Gott om sittplatser med gott om benutrymme. Bra kafé i mitt tycke. Enda knepiga var med väskan som skulle åka bagagevagn. Lite rörigt med den. IMen på ena resan hade jag med den in i båten vilket kan vara jobbigt om man ska på toa etc. Man vill inte gärna lämna bagaget oövervakat. Information inför resan kunde varit bättre liksom anvisning inför ombordstigandet. Å andra sidan gick det ju bra och jag tog mig ombord. Nä den här färjan känns bra för att vara spanien.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Semesterresa"

  Allt fungerade mycket bra

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Svårt att hitta, tidsödande lastning men snabb, punktlig och bekväm service."

  Hopplöst svårt att hitta information och körbeskrivning till färjeläget i Las Palmas. Jag fick fråga tre taxichaufförer, två poliser o en tullare + köra rekognoseringstur dagen innan för att hitta. Knepig och tidsödande logistik att stuva bilarna. I övrigt snabb och bekväm service.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Enkelt att boka via nätet!"

  Allt funkade superbra!

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Kanarieöarna