El Hierro

Såhär bokar du färjor från El Hierro till Teneriffa

Det finns för tillfället bara en rutt mellan El Hierro och Teneriffa som traffikeras av 1 färjerederi – Naviera Armas. Valverde till Los Cristianos färjeöverfarten traffikeras flera gånger per vecka med en beräknad seglingstid från ca 2 timmar 30 minuter.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här El Hierro Teneriffa överfarten mellan Valverde och Los Cristianos, då frekvens och restid kan variera.

El Hierro-Teneriffa-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från El Hierro till Teneriffa

Om El Hierro:

El Hierro är den minsta och sydvästligaste av de spanska kanarieöarna, som ligger nordväst om afrikanska kusten.

Det erbjuder en mera avslappnad atmosfär än de andra kanarieöarna tack vare dess glesa befolkning, vilket gör det till en idealiskt lugn tillflyktort. Det vore inte samma utan dess fascinerande kulturella historia heller, i synnerhet museet i Valverde som visar upp alla aspekter av livet på öns landsbyggd, likaväl som platsen för det legendariska heliga trädet som mirakulöst försåg de infödda Bombches med vatten.

Som en UNESCO Geopark har El hierro också ett imponerande landskap som består av dramatiska klippor och en frodig enbärs skog, som är hem för den kritiskt hotade El Hierros enorma ödla.

Från Valverde porten på den nordöstra kusten erbjuds det färjerutter nästan varje dag till Los Cristianos på Teneriffa, en stad känd för dess sandiga stränder och utmärkt valskådnings ställen.

Om Teneriffa:

Teneriffa är den största ön av de spanska Kanarieöarna som ligger ca 320 km nordväst utanför kusten av Afrika.

Även om det knappt finns en miljon bofasta på ön, lockar Teneriffa cirka 4 miljoner turister varje år. Troligen för de frestas av 67 km av härliga stränder och virtuell garanti för solsken året runt.

Med sina två flygplatser och direka färjeförbindelse till spanska fastlandet är Teneriffa centrumet på Kanarieöarna.

Den södra delen av Teneriffa är varmast och torrast med många välutvecklade orterna som Playa de las Americas och Los Cristianos, där vistast det även mest turister.

Men om ni vill vistas mer i grönska ska ni besöka den norra delen av ön.