Tenerife

Jämför färjor från Teneriffa till El Hierro

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Teneriffa och El Hierro som traffikeras av 1 färjerederi – Naviera Armas. Los Cristianos till Valverde färjeöverfarten traffikeras flera gånger Weekly med en beräknad seglingstid från ca Kort 2 timme 30 minut.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Teneriffa El Hierro överfarten mellan Los Cristianos och Valverde, då frekvens och restid kan variera.

Teneriffa-El Hierro-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Teneriffa till El Hierro

Om Teneriffa:

Teneriffa är den största ön av de spanska Kanarieöarna som ligger ca 320 km nordväst utanför kusten av Afrika.

Även om det knappt finns en miljon bofasta på ön, lockar Teneriffa cirka 4 miljoner turister varje år. Troligen för de frestas av 67 km av härliga stränder och virtuell garanti för solsken året runt.

Med sina två flygplatser och direka färjeförbindelse till spanska fastlandet är Teneriffa centrumet på Kanarieöarna.

Den södra delen av Teneriffa är varmast och torrast med många välutvecklade orterna som Playa de las Americas och Los Cristianos, där vistast det även mest turister.

Men om ni vill vistas mer i grönska ska ni besöka den norra delen av ön.

Om El Hierro:

El Hierro upptar mesta delen av den sydvästliga delen av de spanska kanarieöarna, en skärgård utsträckt längs med afrikas västkust.

Som den mest avlägsna ön från kanarieöarna, har El Hierro haft ett långt och mystiskt rykte. Det har även tänkts vara noll meridianen fram till år 1885 och ansågs vara världens ende tack vare dess dramatiska klippor och dess klippiga, imponerande utseende långt ifrån kollat.

El Hierros imponerande naturliga egenskaper, inkluderande frodiga skogar, lavafält och säregen vegetation, har ansetts vara värd av UNESCOS biosfär status. Ön ståtar också med ett marin reserv och 46 utmärkta dyknings ställen som består av branta sluttningar, undervattens grottor och färgglada fiskar.

Att nå El Hierro med färja är enkelt, med dagliga korsningar från populära semester ön Teneriffa till Puerto de la Estaca på östkusten, som drivs av en av de ledande rederierna på kanarieöarna.