Varför använda
Direct Ferries?

3307 färjerutter och 697 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till El Hierro

El Hierro är den minsta av Kanarieöarna, den ligger sydväst om dess mest kända grannar. Den har kallnamnet 'Meridian Island' och ligger i Atlantiska oceanen strax ytterom Afrikas kust.

El Hierros avlägnsa position samt dess klipp-kantade stränder hade ett rykte av att vara "ön vid världens ände", ända fram till att Christopher Columbus färd 1492 satte slut på påståenden.

Man ska inte missa ut på glädjen man får då man kommer fram till El Hierro med färja. Färjekorsningar drivs nästan dagligen och seglar från Los Cristianos port på grann ön Teneriffa till Valverde på El Hierro. Teneriffa själv har bra förbindelser till resten av kanarieöarna och fastlandet Spanien likaväl som att de har två flygplatser, så det är en bra utgångspunkt för fortsatt resa till El Hierro.

Det att ön är avlägsen har alltid varit ett av dess förföriska attraktioner. Detta gäller också all kanarieöarna, El Hierro är vulkanisk och terrängen är dramatiskt bergig med enorma skrovliga klippor som atlantens vågor slår våldsamt mot. Ön har upptäcknat endast ett vulkaniskt utbrott, som räckte en månad, år 1793; sedan dess har enbärs skogarna, samt de wintergröna skogarna, och tallarna tagit över mycket av terrängen, fastän det i södra delen av ön finns klara bevis av vulkanisk aktivitet i de underliga, världsfrämmande klippformationerna som man hittar där.

El Hierro har mycket att erbjuda besökarna som är helt unikt; det finns så mycket att ön har blivit utmärkt av UNESCO som ett biosfärområde år 2000, vilket betyder att 60% av området är skyddat för att bevara dess naturliga samt kulturella mångfald.

Dess genomskinliga vatten som omger ön förser ideala förhållanden för dykning som avslöjar det märkvärdiga marin livet som vistas under dem. Det är testament för strändernas naturliga skönhet som värdar årligen en av Europas största undervattens fotografi tävlingar.

Restauranger och boende finns det mycket av run över ön oc erbjuder tradiotionellt lagad mat och ett varmt välkommnande.

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Naviera Armas
  • Få pris

El Hierro recension

 • "Semestertur"

  Det var en angenäm överfart

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Alla borde ta chansen!"

  Alla borde ta tillfället i akt att uppleva fler öar än just den du befinner dig på. Vackert att se allt från havet också. Lite gungigt på havet men det var bara mysigt.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "skön båtresa"

  trevlig personal i restaurang och kafé. stor rymlig och trivsam båt. En resa som gick smärtfritt. Ny ingång var långt borta när man hade tung resväska! Där skulle man kunna underlätta!

  Lӓs mer Läs mindre
 • "La Gomera"

  Ok

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i El Hierro