Färja från Los Cristianos till Valverde

Los Cristianos Valverde-rutten går mellan Teneriffa och El Hierro. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Naviera Armas. Färjor avgår upp till 8 gånger vecka med en resetid på ca 2 timmar 30 minuter.

Färjetrafiken på Los Cristianos Valverde-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Los Cristianos och Valverde

  • Naviera Armas
    • 8 avgångar per vecka 2 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Los Cristianos Valverde

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Los Cristianos Valverde-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Los Cristianos

Los Cristianos är en stad och hamn på ön Teneriffa, en av Kanarieöarna. Centrum i staden ligger runt Los Cristianos Bay men expanderar gradvis inåt. Staden har en historia som är äldre än turismen i slutet av 2000-talet, som kan ses på dess äldre byggnader som fortfarande finns kvar. Men för att tillgodose turistnäringen i staden finns två stränder med svart vulkansand och många barer, restauranger och klubbar för att tillgodose besökare året runt. Bortanför stränderna och strandpromenadsområdet, kommer du att upptäcka en labyrint av butiker, inklusive butiker med designermärken och andra bra ställen att fynda på.

Följ strandpromenaden västerut så smälter Los Cristianos ihop med Playa de las Americas, som har utsetts till partyhuvudstaden på Teneriffa tack vare sina pråliga nattklubbar, men det har också fått ett enastående utbud av affärer. För något mer dämpat, hoppa på en färja till ön La Gomera, som tar ca 70 minuter, där du hittar regnskogar som väntar på att utforskas.

Från stadens hamn kan färjor tas till Valverde, San Sebastián de la Gomera och Santa Cruz de La Palma.

Guide till Valverde

Valverde är huvudstad på ön El Hierro, Kanarieöarna, och är en lugn stad omgiven av vackra naturområden. Valverde sitter på ett berg som är runt 650 meter över havet. Märkligt nog är det den enda Kanarieöarna kapital som inte ligger vid kusten. Denna stad är bildad av ett nätverk av branta små gator, vitkalkade hus med stora trädgårdar. En viktig turistattraktion i staden är kyrkan Santa María de la Concepción, som byggdes på 1800-talet.. Samt en 1800-tals century snida av Jungfru Maria, den innehåller ett Cristo de la Columna, ett Genua skulptur av stort konstnärligt intresse. Facing kyrkan är rådhuset, som är ett fint exempel på traditionell Kanarieöarna arkitektur. Huvudstaden i El Hierro är porten till det grönskande landskapet runt den. Mocanal, i norra delen av ön, har riklig växtlighet och en gammal lösning av sten halm-halmtak hus kallas Pozo de las Calcosas, platsen för två stora naturliga pooler. En av de viktigaste festivalerna på ön är Bajada de la Virgen de los Reyes. I denna traditionella festivalen, som hålls vart fjärde år, bär öborna sin Virgin från hennes helgedom till Valverde.