Grekland

Såhär bokar du färjor från Grekland till Aten

Det finns manga valmöjligheter när det kommer till att välja färja från Grekland till Aten. Det finns 15 färjerederier som tillsammans erbjuder 80 färjelinjer och förbinder till Heraklion till Pireus, Mykonos till Pireus & Rafina, Naxos till Pireus, Rafina & Lavrio, Paros till Pireus, Rafina & Lavrio, Syros till Pireus & Lavrio, Tinos till Pireus, Rafina & Lavrio, Milos till Pireus, Anafi till Pireus & Lavrio, Karpathos till Pireus, Katapola (Amorgos) till Pireus & Aegiali (Amorgos) till Pireus

Den snabbaste rutten mellan Grekland och Aten är Egina till Pireus med en seglingstid på ca 35 minuter. Med så många rutter att välja mellan så blir det enkelt att jämföra alla liknande rutter i en sökning så att du snabbt hittar det du letar efter.

Grekland-Aten-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Grekland till Aten

Om Grekland:

Grekland är ett land i södra Europa som ligger på den södra delen av Balkanhalvön. Landet gränsar till Bulgarien, Makedonien, Albanien i norr och Turkiet i öster. Egeiska havet ligger öster om det grekiska fastlandet, medan Joniska havet ligger åt väster. Både delarna av östra Medelhavsområdet har ett stort antal öar.

Landet betraktas som vagga för den västerländska civilisationen och är födelseplatsen åt demokratin, Olympiska spelen, konst och teater. Grekland har en mycket lång och anmärkningsrik historia i kultur som har visat särskild inflytande i Europa, Nordafrika och Mellanöstern.

Idag är Grekland en utvecklad nation, medlem av Europeiska unionen sedan 1981 och även medlem i euroområdet sedan 2001.

Grekland har varit en av de mest populära turistmålen varje år, särskilt under sommarmånaderna får landets många vackra öar fullsatta av miljontals internationella besökare.