Varför använda
Direct Ferries?

3139 färjerutter och 739 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Balearerna

De fyra största öarna i Balearerna är Mallorca, Menorca, Ibiza och Formentera och det finns några färjeköverfarter som kopplar ihop dem till fastlandet Spanien, samt till varandra.

Barcelona, Valencia och Denia ansluter fastlandet till Mallorcas hamnar Alcudia och Palma, som ser till att bilister kan få tillgång till Balearerna från olika platser vid kusten. Mallorca är i allmänhet en ö som har turist hotspots och moderna städer i lika hög grad, och Palma är ett bra ställe att börja ditt äventyr på Mallorca med pulserande shoppinggator och historiska sevärdheter.

Menorca anses ofta ha en lugnare och mer avslappnad miljö än Mallorca och semestrar där tenderar att ha högre nivå av sofistik. Rutten från Barcelona till Ciutadella går ofta och det är också möjligt att segla direkt till Mahon från Barcelona och Valencia.

Menorcas kustlinje har ett antal områden med en enastående vacker natur och man kan även ha det svårt att tro att en sådan liten ö kan ha så många stränder - var och en ser ännu mer inbjudande än den förra.

Ibiza är en destination i Balearerna som har genomgått en stor omprofilering under de senaste åren och moderna Ibiza handlar om mycket mer än att festa natten lång till transmusik. San Antonio är ett kulturellt och historiskt turistmål och den moderna matkulturen handlar om att erbjuda besökare både fina middagar och familjevänliga erfarenheter. Med Mallorcas färjerutter, kan Ibiza nås med båt från Barcelona, Denia och Valencia på den spanska kusten samt från öarna Formentera och Mallorca.

Formentera är mindre än de andra destinationerna i Balearerna, men det är ändå värt ett besök - en resa till Formentera är en unik upplevelse som man inte hittar någon annanstans i Spanien eller dess öar. Kopplingen till Denia är den enda färjeförbindelsen till fastlandet Spanien, men eftersom det finns en vanlig överfart mellan Formentera och Ibiza har du möjligheten att resa från fastlandet till Ibiza och sedan ta en anslutande färja till Formentera som varar mindre än 30 minuter.

Oavsett vilken rutt du tar eller vilken ö du väljer att besöka, eller om du är ute och reser till fots eller med ett fordon, kan du dra nytta av det omfattande färjenätverk som erbjuds. Att resa ett par veckor mellan öarna är en bra idé när du bokar budgetbiljetter i förväg och det är en uppfriskande förändring istället för att anlända med flyg. De katalanska influenser utöver öarna kommer att tilltala dem som vanligtvis föredrar en semester på Costa Brava eller Costa Dorada.

När är det bäst att boka färja till Balearerna?

Under perioden maj till september är det mest folk som besöker öarna. Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Trasmediterranea
  • Få pris
 • Balearia
  • Få pris
 • Corsica Sardinia Ferries
  • Få pris
 • Mediterranea Pitiusa
  • Få pris
Visa alla färjerederier

Balearerna recension

 • "Ineffektivt"

  Det tar sanslöst lång tid att köra på båten och nästan en timme innan man kommer av. Väldigt ineffektivt. Det är extra irriterande när färjan dessutom är 30 min försenad. I övrigt är det trevligt på båten, bra möjligheter att äta och att sitta utomhus.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Färjeresa till Korsika"

  När man är fyra personer på var sin motorcykel, och alla vill dela hytt, är det inte helt självklart, hur man skall gå till väga. (Nu tror jag mig veta det.) Men Er service var i det fallet OK, även om det tog lite tid. Intressant var också, att vi avsiktligt inte bokade återresan från Korsika tidigt, då vi ville ha visst handlingsutrymme. Under resan till Korsika hittade vi en nattfärja till Nice, som vi inte sett i tidtabellerna ett par månader tidigare, och som passade oss perfekt. Den köptes i terminalen i Bastia, och kostade oss c:a 100 € mer än resan, som köptes av Er, trots att vi fick en trängre hytt! I övrigt skötte sig Corsica Ferries föredömligt - utom i ETT flagrant avseende. Inför återresan kl. 21 skulle man samlas på plattan kl 19 - 20, men färjan kom inte ens till kaj förrän bortåt 20.30. Det borde vara världens enklaste sak för rederiet att via högtalare ropa ut, att färjan beräknas inkomma kl XX, varpå ilastning beräknas börja kl. YY. Nu stod i stället hundratals resenärer på en varm asfaltsplatta i uppemot två timmar, innan det var dags att köra ombord. Det hade varit SÅ enkelt att förbättra resenärernas komfort med ett meddelande - och ändå gjordes inget. Varför?

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Fast Ferry to Elba"

  We chose the fast ferry to Elba for our vacation and was very pleased as both the loading and deaprating at arrival was quick and efficient.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Färjan punktlig i strejktid"

  Corsica ferries tuffade på när övriga strejkade. Tack för det!

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Balearerna