Varför använda
Direct Ferries?

3417 färjerutter och 693 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Balearerna

De fyra största öarna i Balearerna är Mallorca, Menorca, Ibiza och Formentera och det finns några färjeköverfarter som kopplar ihop dem till fastlandet Spanien, samt till varandra.

Barcelona, Valencia och Denia ansluter fastlandet till Mallorcas hamnar Alcudia och Palma, som ser till att bilister kan få tillgång till Balearerna från olika platser vid kusten. Mallorca är i allmänhet en ö som har turist hotspots och moderna städer i lika hög grad, och Palma är ett bra ställe att börja ditt äventyr på Mallorca med pulserande shoppinggator och historiska sevärdheter.

Menorca anses ofta ha en lugnare och mer avslappnad miljö än Mallorca och semestrar där tenderar att ha högre nivå av sofistik. Rutten från Barcelona till Ciutadella går ofta och det är också möjligt att segla direkt till Mahon från Barcelona och Valencia.

Menorcas kustlinje har ett antal områden med en enastående vacker natur och man kan även ha det svårt att tro att en sådan liten ö kan ha så många stränder - var och en ser ännu mer inbjudande än den förra.

Ibiza är en destination i Balearerna som har genomgått en stor omprofilering under de senaste åren och moderna Ibiza handlar om mycket mer än att festa natten lång till transmusik. San Antonio är ett kulturellt och historiskt turistmål och den moderna matkulturen handlar om att erbjuda besökare både fina middagar och familjevänliga erfarenheter. Med Mallorcas färjerutter, kan Ibiza nås med båt från Barcelona, Denia och Valencia på den spanska kusten samt från öarna Formentera och Mallorca.

Formentera är mindre än de andra destinationerna i Balearerna, men det är ändå värt ett besök - en resa till Formentera är en unik upplevelse som man inte hittar någon annanstans i Spanien eller dess öar. Kopplingen till Denia är den enda färjeförbindelsen till fastlandet Spanien, men eftersom det finns en vanlig överfart mellan Formentera och Ibiza har du möjligheten att resa från fastlandet till Ibiza och sedan ta en anslutande färja till Formentera som varar mindre än 30 minuter.

Oavsett vilken rutt du tar eller vilken ö du väljer att besöka, eller om du är ute och reser till fots eller med ett fordon, kan du dra nytta av det omfattande färjenätverk som erbjuds. Att resa ett par veckor mellan öarna är en bra idé när du bokar budgetbiljetter i förväg och det är en uppfriskande förändring istället för att anlända med flyg. De katalanska influenser utöver öarna kommer att tilltala dem som vanligtvis föredrar en semester på Costa Brava eller Costa Dorada.

När är det bäst att boka färja till Balearerna?

Under perioden maj till september är det mest folk som besöker öarna. Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Grandi Navi Veloci
  • Få pris
 • Balearia
  • Få pris
 • Corsica Ferries
  • Få pris
 • Trasmed GLE
  • Få pris
Visa alla färjerederier

Balearerna recension

 • "Toulon - Alcudia "

  Bekväm och lugn tyst tur. Kommer att göra om det.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Alcudia - Toulon"

  Förutom försenad avresa p ga kraftiga vindar var allt bra

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Fräsch båt"

  Det går snabbt att komma ombord och det är rulltrappor som tar oss upp till receptionen där det finns ett bagagerum. Gott om sittplatser, frukosten är förbeställd och det går mycket snabbt och smidigt att hämta den. Personalen är snabb på att duka av brickorna och hålla rent. En videofilm snurrar och visar hur vältränad personalen är inför en eventuell olycka. Tyvärr är det irriterande musik i alla avdelningar, där sätter sig många i trappor och utomhus.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Positiv upplevelse"

  Mycket trevlig personal, rent och god mat! Smidig och snabb in och ut checkning hytterna. Försenad avgång men körde in tiden o ankom på tid i Nice.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Balearerna