COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Balearerna

De fyra största öarna i Balearerna är Mallorca, Menorca, Ibiza och Formentera och det finns några färjeköverfarter som kopplar ihop dem till fastlandet Spanien, samt till varandra.

Barcelona, Valencia och Denia ansluter fastlandet till Mallorcas hamnar Alcudia och Palma, som ser till att bilister kan få tillgång till Balearerna från olika platser vid kusten. Mallorca är i allmänhet en ö som har turist hotspots och moderna städer i lika hög grad, och Palma är ett bra ställe att börja ditt äventyr på Mallorca med pulserande shoppinggator och historiska sevärdheter.

Menorca anses ofta ha en lugnare och mer avslappnad miljö än Mallorca och semestrar där tenderar att ha högre nivå av sofistik. Rutten från Barcelona till Ciutadella går ofta och det är också möjligt att segla direkt till Mahon från Barcelona och Valencia.

Menorcas kustlinje har ett antal områden med en enastående vacker natur och man kan även ha det svårt att tro att en sådan liten ö kan ha så många stränder - var och en ser ännu mer inbjudande än den förra.

Ibiza är en destination i Balearerna som har genomgått en stor omprofilering under de senaste åren och moderna Ibiza handlar om mycket mer än att festa natten lång till transmusik. San Antonio är ett kulturellt och historiskt turistmål och den moderna matkulturen handlar om att erbjuda besökare både fina middagar och familjevänliga erfarenheter. Med Mallorcas färjerutter, kan Ibiza nås med båt från Barcelona, Denia och Valencia på den spanska kusten samt från öarna Formentera och Mallorca.

Formentera är mindre än de andra destinationerna i Balearerna, men det är ändå värt ett besök - en resa till Formentera är en unik upplevelse som man inte hittar någon annanstans i Spanien eller dess öar. Kopplingen till Denia är den enda färjeförbindelsen till fastlandet Spanien, men eftersom det finns en vanlig överfart mellan Formentera och Ibiza har du möjligheten att resa från fastlandet till Ibiza och sedan ta en anslutande färja till Formentera som varar mindre än 30 minuter.

Oavsett vilken rutt du tar eller vilken ö du väljer att besöka, eller om du är ute och reser till fots eller med ett fordon, kan du dra nytta av det omfattande färjenätverk som erbjuds. Att resa ett par veckor mellan öarna är en bra idé när du bokar budgetbiljetter i förväg och det är en uppfriskande förändring istället för att anlända med flyg. De katalanska influenser utöver öarna kommer att tilltala dem som vanligtvis föredrar en semester på Costa Brava eller Costa Dorada.

När är det bäst att boka färja till Balearerna?

Under perioden maj till september är det mest folk som besöker öarna. Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset

Populära färjerederier

  • Avgår 88 gånger per dag 3 tim 30 min
  • Få pris
  • Avgår 5 gånger per dag 6 tim 30 min
  • Få pris
  • Avgår 7 gånger per dag 5 tim 30 min
  • Få pris
  • 9 avgångar per vecka 2 tim 15 min
  • Få pris
  • Avgår 24 gånger per dag 30 min
  • Få pris
  • Avgår 21 gånger per dag 57 min
  • Få pris

Balearerna recension

 • "Bra väg att resa till Palma"

  Vi reste från Barcelona till Palma den 24 februari på natten på Fortuny. Vi förväntade oss ganska grundläggande boende och eventuellt en störd natt. Vår hytt var execellent - som en bra klass hotellrum med alla faciliteter för att göra vår kväll bekväm. Vi båda sov bra och kände sig säker i händerna på crewn. Det var spännande att kunna se igenom fönstert till havet framåt och att komma fram till Palma då dagen började. På återresan vädret var dåligt och det var en storm när vi kom in i Barcelona. Återigen vår erfarenhet var bekväm men skeppet skakade. När vi kom in kom vi inte kunde angöra terminalen på grund av kraftiga vindar men besättningen såg vi var säkra genom att ordna busstransporter för foten passagerarna och belysta körriktning för bilarna. Ett problem var att det inte var tillräckligt med information om vad som pågick och varför vi var försenade på tiden. Också fanns det ingen information om var vi skulle gå ombord på terminalen i Palma. Det fungerade allt väl ut, men vi var angelägna i väntan på transport. Så några meddelande och information skulle ha varit till stor hjälp. Allt som allt men det var en mycket trevlig upplevelse.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Barcelona - Palma Mallorca "

  Det var verkligen svårt att hitta Balearias reception. Missade nästan färjan, så det var stresstigt. Annars var det bra på färjan.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Allting var bra"

  Punktlig, rent och bra personal.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Verkligen perfekt"

  Vi åkte mellan Barcelona och Palma med Trasmediterranea. Både dit och hem var bra, bra hytt och maten var också bra. Avgick i tid, men boardningen var på ett annat ställe än där vi gick av från. När man åker under natten är det absoslut värt att ha en hytt.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Balearerna