Varför använda
Direct Ferries?

3307 färjerutter och 697 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Eoliska öarna

Eoliska öarna ligger inbäddade mellan italiens fastland och ön Sicilien - naturligtvis finns det ett omfattande nätverk av färjor som för besökare från dessa två platser till öarna.

Från fastlandet Italien, är Napoli porten, som är belägen i södra delen av landet, centrum för färjorna som åker till öarna, medan Milazzo och Palermo är avgångsportar för kryssningar från Sicilien.

Lipari är den största och mest upptagna av öarna i det eoliska området, och dess historia råder att besökare kan beundra olika slags bitar av arkitektur.För att få bästa möjliga perspektivet av ön, är det väsentligt att skåda vyn från en god höjd, och Liparis vulkaniska natur har skapat många olika platser med god vy - berget Saint Angelo är bland en av de bästa för detta. För både turister och lokala är det en stolthet att helgonet Bartolomaios festligheter hittas i kulturella kalendern i Augusti.

Som namnet antyder, är Vulcano en ö som ger besökarna chansen att gå rakt in i vulkaniska krater som formats naturligt i enorma skalor. Sjävla ön har en relativt låg folkmängd som enbart litar på turism, och därför garanteras det att besökare är varmt välkommna - Vulcano invandrarna driver många olika restauranger som erbjuder exempel över den slags mat som gjorde Eoliska öarna kända överallt i världen. Maträtter med färsk fisk har fått inflytande tack vare öns position, och att skölja ner maten med ett glas, eller två, av Malvasia delle Lipari är ett fantastiskt sätt att avsluta måltiden.

När man åker till Eoliska öarna med bil, är den tillrådligt att få senaste informationen omm vilka fordon som är tillåtna på var och en av öarna i förhand. Det finns ofta begränsningar för att skydda den lugna och öppna naturen på öarna, men så fort man stiger av färjan finns det bra möjligheter att hyra cyklar eller mopeder.

Att ta sig fram är bara en del av det roliga, och använder man färje nätverket till att explorer omgivningen kommer man att få se exakt de upplevelser Eoliska öarna har att erbjuda som man inte kan hitta någon annan stans.

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Liberty Lines Fast Ferries
  • Få pris
 • SNAV
  • Få pris
 • Siremar
  • Få pris
 • Alilauro
  • Få pris
Visa alla färjerederier

Rutter och hamnar i Eoliska öarna