Milazzo till Alicudi färja

Milazzo Alicudi rutten ansluter Sicilien med Eoliska öarna och körs för tillfället av 2 rederier. Liberty Lines service kör upp till 3 gånger per dag med en resetid på runt 2 timmar 45 minuter när Siremar servicen kör upp till 5 gånger per vecka med en resetid från 5 tim 5 min.

Så det är kombinerat 26 överfarter som erbjuds vecka på Milazzo Alicudi rutten mellan Sicilien och Eoliska öarna. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Milazzo - Alicudi färjerederier

  • Liberty Lines
    • 3 Avgångar per dag 2 tim 45 min
    • Få pris
  • Siremar
    • 5 Avgångar per vecka 5 tim 5 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Milazzo Alicudi

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Milazzo Alicudi är en bil och 1 passagerare.

Milazzo guide

Milazzo är en stad belägen på den italienska ön Sicilien. Det är den tredje största staden i provinsen Messina och har en befolkning på över 32.000. Staden ligger vid foten av halvön som sticker ut i Tyrrenska havet och ligger cirka 40 km från Siciliens huvudstad. Stadens sevärdheter inkluderar slottet Milazzo som tros ha börjat byggas av araberna, byggts ut av normanderna och återställts och stärkts av Fredrik II. Slottet omges av murar som inkluderar runda torn och en gotisk portal med anor från 14:e århundradet. Andra attraktioner i staden inkluderar kyrkan Our Lady of Mount Carmel, barockkyrkan av det heliga korset, och stenkyrkan av St Anthony av Padua och fristaden St Francis av Paola.

Från hamnen i Milazzo avgår färjor till de Eoliska öarna och Neapel.

Alicudi guide

Alicudi är en av sju bebodda öar i Eoliska öarnas skärgård som ligger utanför kusten till Sicilien och italienska fastlandet. Alicudi är den mest avlägsna ön i skärgården och har den minsta befolkningen av alla öarna, med dess lugn bryts endast av enstaka färjeankomster och genom gnäggade av åsnor som är öns transportsätt. Ön är en enkel och grundläggande plats, med en helt unik atmosfär och färre än 100 invånare. Den har en robust charm och isolering som lockar en viss typ av besökare; äventyrare, konstnärer, författare och enslingar som söker lite lugn för att reflektera eller arbeta.

Alicudi har en stor vulkanisk kon sticker ut i havet; en slocknad vulkan nu täckt av vegetation. Stigar klättrar brant upp från den lilla hamnen, förbi terrassodlingar och låga Cuboid öbostäder. Ön brukade kallas Ericusa, uppkallad efter den ljung (Erica) som växer över sluttningarna. Bostäderna på Alicudi, några smarta och välskötta, några övergivna, är utspridda över den östra sidan av ön; de västra sluttningarna är branta och otillgängliga.

Det finns regelbunden färjetrafik till Alicudi från de andra Eoliska öarna, från Sicilien och från det italienska fastlandet.