Lipari till Panarea färja

Lipari Panarea rutten ansluter Eoliska öarna med Eoliska öarna och körs för tillfället av 2 rederier. Liberty Lines service kör upp till 6 gånger per dag med en resetid på runt 25 minuter när Siremar servicen kör upp till 3 gånger per vecka med en resetid från 2 tim 15 min.

Så det är kombinerat 45 överfarter som erbjuds vecka på Lipari Panarea rutten mellan Eoliska öarna och Eoliska öarna. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Lipari - Panarea färjerederier

  • Liberty Lines
    • 6 Avgångar per dag 25 min
    • Få pris
  • Siremar
    • 3 Avgångar per vecka 2 tim 15 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Lipari Panarea

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Lipari Panarea är en bil och 1 passagerare.

Lipari guide

Lipari är den största av de Eoliska öarna i Tyrrenska havet som ligger utanför den norra kusten på Sicilien. Den ligger mellan Vesuvius och Etna och 30 km från Sicilien. Ön är knappt 40 kvadratkilometer i storlek och förutom dess största stad, även kallad Lipari, har ön 4 andra stora byar: Pianoconte, Quattropani, Acquacalda och Canneto. Lipari stad är en mycket trevlig plats, med vackra gator och gränder perfekta för att strosa runt bland. Det finns några eleganta historiska hus samt massor av mer ödmjuka ö-bostäder, med balkonger smyckade med blommor, tvätt, lök och paprika. Staden har en mycket glad atmosfär och lokalbefolkningen är alla mycket vänliga och välkomnande. Det finns massor av butiker som säljer souvenirer och lokal mat och dryck av god kvalitet. Utforska gatorna i Lipari och kommer du snart att stöta på spår av öns historia. Grekiska gravar ligger öppna mot himlen i parkmiljö (vanligtvis stängda men synliga genom staket). Men den mest imponerande historiska platsen i Lipari är castello, slottet.

Lipari är den mest praktiska basen för att besöka de Eoliska öarna. Snabba färjeförbindelser från Sicilien stannar här, och det finns gott om båtar och bärplansbåtar till de andra öarna.

Panarea guide

Den italienska ön Panarea är den näst minsta av de Eoliska öarna, en grupp av vulkaniska öar som är belägna utanför den nordöstra kusten av ön Sicilien. Det är nu ett populärt turistmål på grund av dess stränder och landskap, och är väl utrustade med faciliteter för en sådan liten ö. stranden för ön är på San Pietro på östkusten, och är en by med alla tjänster besökarna kan förvänta. Det finns också en liten hamn för fartyg, bärplansbåtar, fiskebåtar och fritidsbåtar. Bland stränderna i Panarea är Cala Junco, i södra delen av ön och är tillgängligt både till sjöss och till lands längs en väg som leder till stranden. Längs vägen till Cala Junco kan du också nå stranden i Cala degli Zimmari. Dessa är de enda två stränderna på ön nås landvägen.

Den lilla hamnen rymmer färjor som avgår till Napoli och Milazzo.