Färja från Neapel till Lipari

Neapel Lipari-linjen går mellan Italien och Eoliska öarna och trafikeras för tillfället av 3 rederier. SNAV kör upp till 7 gånger vecka, Alilauro 7 gånger per vecka & Siremar kör upp till 1 gånger vecka.

Det är totalt 15 avgångar vecka på sträckan Neapel Lipari mellan Italien och Eoliska öarna ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Neapel och Lipari

 • SNAV
  • 7 avgångar per vecka 6 tim 30 min
  • Få pris
 • Alilauro
  • 7 avgångar per vecka 6 tim 30 min
  • Få pris
 • Siremar
  • 1 avgång(ar) per vecka 13 tim 40 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Neapel Lipari

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Neapel Lipari-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Lipari

Den italienska ön Lipari är den största och mest befolkade av de Eoliska öarna (Isole Eolie eller Isole Lipari på italienska), en vulkanisk skärgård utanför Siciliens kust. Ön har den största staden i skärgården, även kallad Lipari som är en livlig plats med pittoreska gator, en attraktiv hamn och ett historiskt slott-citadell. Liksom sina ö grannar, har Lipari vulkaniska ursprung. Det senaste utbrottet på ön skedde cirka 1400 år sedan, men det finns för närvarande inga tecken på vulkanisk aktivitet än varma källor och röken. Lipari är den mest praktiska bas för att besöka de andra Eoliska öarna. Snabba färjeförbindelser från Sicilien alla stannar där och det finns gott om båtar och bärplansbåtar till de andra öarna. Utanför huvud italienska turistsäsongen sen JUL-aug är Lipari stad stor nog att inte känna sig överväldigad av turismen. Staden har vackra gator och gränder perfekt för vandrade runt. Det finns några eleganta historiska stads-hus samt massor av mer ödmjuka ö-bostäder, med balkonger smyckade med blommor, tvätt, lök och paprika. Grekiska gravar ligger öppen mot himlen i parkmiljö men det mest imponerande historiska platsen i Lipari är slottet. Denna befäst udde är mer än ett slott; Det är ett citadell och hjärtat av staden var en gång finns där. Den traditionella entrévägen är genom en defensiv gateway, men det finns också ytterligare en direkt trappa piercing fästningsmurarna.