Färja från Neapel till Lipari

Neapel Lipari-rutten går mellan Italien och Eoliska öarna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. SNAV trafikerar den här sträckan upp till 8 gånger per vecka med en restid på runt 6 timmar 30 minuter när Alilauro servicen kör upp till 5 gånger per vecka med en resetid från 6 tim 30 min.

Det finns totalt 13 linjer att välja på vecka om du vill åka Neapel Lipari-rutten mellan Italien och Eoliska öarna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Neapel och Lipari

  • SNAV
    • 8 avgångar per vecka 6 tim 30 min
    • Få pris
  • Alilauro
    • 5 avgångar per vecka 6 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Neapel Lipari

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Neapel Lipari-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Lipari

Den italienska ön Lipari är den största och mest befolkade av de Eoliska öarna (Isole Eolie eller Isole Lipari på italienska), en vulkanisk skärgård utanför Siciliens kust. Ön har den största staden i skärgården, även kallad Lipari som är en livlig plats med pittoreska gator, en attraktiv hamn och ett historiskt slott-citadell. Liksom sina ö grannar, har Lipari vulkaniska ursprung. Det senaste utbrottet på ön skedde cirka 1400 år sedan, men det finns för närvarande inga tecken på vulkanisk aktivitet än varma källor och röken. Lipari är den mest praktiska bas för att besöka de andra Eoliska öarna. Snabba färjeförbindelser från Sicilien alla stannar där och det finns gott om båtar och bärplansbåtar till de andra öarna. Utanför huvud italienska turistsäsongen sen JUL-aug är Lipari stad stor nog att inte känna sig överväldigad av turismen. Staden har vackra gator och gränder perfekt för vandrade runt. Det finns några eleganta historiska stads-hus samt massor av mer ödmjuka ö-bostäder, med balkonger smyckade med blommor, tvätt, lök och paprika. Grekiska gravar ligger öppen mot himlen i parkmiljö men det mest imponerande historiska platsen i Lipari är slottet. Denna befäst udde är mer än ett slott; Det är ett citadell och hjärtat av staden var en gång finns där. Den traditionella entrévägen är genom en defensiv gateway, men det finns också ytterligare en direkt trappa piercing fästningsmurarna.