Färja från Ginostra till Stromboli

Ginostra Stromboli-rutten går mellan Eoliska öarna och Eoliska öarna. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Liberty Lines Fast Ferries. Färjor avgår upp till 21 gånger vecka med en resetid på ca 10 minuter.

Färjetrafiken på Ginostra Stromboli-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Ginostra och Stromboli

  • Liberty Lines Fast Ferries
    • Avgår 3 gånger per dag 10 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Ginostra Stromboli

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Ginostra Stromboli-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Stromboli

Den italienska ön Stromboli ligger strax utanför kusten av Sicilien, i Tyrrenska havet. Det är en av åtta öar som utgör den Eoliska ögruppen. Det finns i princip tre saker att göra på Stromboli. En är att strosa runt kyrkbyn, beundra utsikten, men därifrån syns inte vulkankratern. Det andra är att ta en båttur runt till Sciara del Fuoco och se det branta svarta lavaärret nerför vulkanens sida, och där du kan se Strombolis explosioner. Detta är mest dramatiska när det är mörkt, när eldiga utsläpp syns tydligt. Den tredje aktiviteten, och inte för räddhågade eller otränade, är att klättra upp för vulkanen och se utbrott på nära håll!

Vissa färje- och bärplansbåttjänster från Sicilien och fastlandet stannar vid Stromboli. Alternativt kan resenärer byta på ön Lipari till en anslutande färja. Stromboli ligger nordost om de andra Eoliska öarna, och bärplansbåtar från Lipari kan ta så mycket som 1 timme och 40 minuter. Tjänster från Messina på Sicilien tar knappt 1 timme och 30 minuter.