Färja från Neapel till Stromboli

Neapel Stromboli-rutten går mellan Italien och Eoliska öarna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. SNAV trafikerar den här sträckan upp till 8 gånger per vecka med en restid på runt 4 timmar 30 minuter när Alilauro servicen kör upp till 4 gånger per vecka med en resetid från 4 tim 30 min.

Det finns totalt 12 linjer att välja på vecka om du vill åka Neapel Stromboli-rutten mellan Italien och Eoliska öarna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Neapel och Stromboli

  • SNAV
    • 8 avgångar per vecka 4 tim 30 min
    • Få pris
  • Alilauro
    • 4 avgångar per vecka 4 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Neapel Stromboli

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Neapel Stromboli-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Stromboli

Den italienska ön Stromboli ligger strax utanför kusten av Sicilien, i Tyrrenska havet. Det är en av åtta öar som utgör den Eoliska ögruppen. Det finns i princip tre saker att göra på Stromboli. En är att strosa runt kyrkbyn, beundra utsikten, men därifrån syns inte vulkankratern. Det andra är att ta en båttur runt till Sciara del Fuoco och se det branta svarta lavaärret nerför vulkanens sida, och där du kan se Strombolis explosioner. Detta är mest dramatiska när det är mörkt, när eldiga utsläpp syns tydligt. Den tredje aktiviteten, och inte för räddhågade eller otränade, är att klättra upp för vulkanen och se utbrott på nära håll!

Vissa färje- och bärplansbåttjänster från Sicilien och fastlandet stannar vid Stromboli. Alternativt kan resenärer byta på ön Lipari till en anslutande färja. Stromboli ligger nordost om de andra Eoliska öarna, och bärplansbåtar från Lipari kan ta så mycket som 1 timme och 40 minuter. Tjänster från Messina på Sicilien tar knappt 1 timme och 30 minuter.