Filicudi till Vulcano färja

Filicudi Vulcano rutten ansluter Eoliska öarna med Eoliska öarna och körs för tillfället av 2 rederier. Liberty Lines service kör upp till 4 gånger per dag med en resetid på runt 1 timme 25 minuter när Siremar servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 2 tim 50 min.

Så det är kombinerat 29 överfarter som erbjuds vecka på Filicudi Vulcano rutten mellan Eoliska öarna och Eoliska öarna. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Filicudi - Vulcano färjerederier

  • Liberty Lines
    • 4 Avgångar per dag 1 timme 25 min
    • Få pris
  • Siremar
    • 1 Avgång per vecka 2 tim 50 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Filicudi Vulcano

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Filicudi Vulcano är en bil och 1 passagerare.

Filicudi guide

Filicudi är en av åtta öar som utgör den Eoliska skärgården och ligger 30-50 km nordost om ön Sicilien. Det finns några små byar på ön, inklusive Valdichiesa och Pecorini Mare. Ön är känd för sitt vin, olivolja, spannmål och grönsaker. På 1990-talet förklarades ca tre fjärdedelar av ön som naturreservat. Öns högsta punkt är Monte Fossa Felci som är 774 meter över havet.

Ön är populär bland dykare där många kommer för att utforska de olika undervattensgrottorna på ön. Grotta del Bue Marino är inte långt från Scaglia della Canna, och är särskilt populär bland dykare intresserade av undervattensfotografering. Du behöver en båt, som kan hyras i huvudporten, för att resa till grottan. "Grotta dei Gamberi" bebos av en ansenlig mängd små kräftor, svampar, bläckfiskar, muränor, röd- och svartsimpor och havsabborrar.

Färjor från Filicudi kan tas till Milazzo och Palermo.

Vulcano guide

Den lilla italienska ön Vulcano ligger i Tyrrenska havet och cirka 25 km utanför kusten av ön Sicilien. Det är den sydligaste av de åtta öarna som utgör den Eoliska ögruppen. Ön har flera vulkaniska centra, däribland en av fyra aktiva, icke undervattensvulkaner i Italien. Den senaste vulkaniska aktiviteten är Gran Cratere överst på Fossa konen, konen har vuxit i Lentia Caldera i mitten av ön, och har haft minst 9 stora utbrott under de senaste 6.000 åren. Vulcano har varit tyst sedan utbrottet av Fossa konen den 3 augusti 1888 till 1890, då det deponerades ca 5 meter av pyroklastiska material. Ön är också känd för sina varma källor som ligger en kort promenad från hamnen. För de modiga, har besökarna möjlighet att gå till kratern av en vulkan där du kan se rök som kommer ut ur marken!