Färja från Neapel till Salina

Neapel Salina-rutten går mellan Italien och Eoliska öarna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. SNAV trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 5 timmar 35 minuter när Alilauro servicen kör upp till 3 gånger per vecka med en resetid från 5 tim 35 min.

Det finns totalt 10 linjer att välja på vecka om du vill åka Neapel Salina-rutten mellan Italien och Eoliska öarna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Neapel och Salina

  • SNAV
    • 7 avgångar per vecka 5 tim 35 min
    • Få pris
  • Alilauro
    • 3 avgångar per vecka 5 tim 35 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Neapel Salina

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Neapel Salina-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Salina

Beläget i de Eoliska öarna i Italien, ligger de underbara öarna Salina där naturälskare kan njuta av hisnande landskap som består av vulkaniska bergarter och gröna sluttningar planterade med olivträd och kapris. Salina har mindre med turister än Lipari och är den vildaste, grönaste och mest fertila ön i Eoliska skärgård. Salina är känt för sina pittoreska byar där tiden verkar stå stilla. I Rinella, till exempel, det typiska sättet lokalbefolkningen dekorera sina hus fångar alltid besökarnas uppmärksamhet. Byn har en romantisk liten hamn varifrån du kan njuta av vackra solnedgångar. Flytta mot östra delen av ön besökare kommer att hitta Pollara. Ta den slingrande trappa att gå ner till havet och utforska den berömda kusten där italienska regissören Massimo Troisi sköt filmen Il Postino: The Postman. Kännetecknas av stenar, är detta den vackraste stranden i Salina. Här kan du njuta av den vackra, blå havet och bada i kristallklart vatten. Med grunda vatten fulla av svampar, muränor och Groupers, är platsen en stor dykning webbplats och erbjuder fantastiska undervattensfototillfällen.

Ön kan nås med bärplansbåt och SNAV färja från Messina på ön Sicilien.