Salina till Ginostra färja

Salina Ginostra rutten ansluter Eoliska öarna med Eoliska öarna. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Liberty Lines Fast Ferries. Det finns överfarter upp till 28 gånger vecka med en resetid från ca 50 minuter.

Salina Ginostra seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Salina - Ginostra färjerederier

  • Liberty Lines Fast Ferries
    • 4 Avgångar per dag 50 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Salina Ginostra

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Salina guide

Salina är en ö i dne Eoliska ögruppen som ligger strax norr om Sicilien i södra Italien. Salina är den näst största ön i skärgården och är indelad i tre områden: Santa Marina på den östra kusten, Malfa i norr och Leni i sydväst. Salina kan spåra sin historia tillbaka till den 400-talet, då är var en grekisk ö. Under denna period hette ön "Didyme", ett grekiskt namn som hänvisar till de två bergen som "tvillingar". Ön var bebodd redan på bronsåldern och har utvecklats och sedan övergiven många gånger under de efterföljande årtusendena. Största attraktionerna på ön är saltsjön vid Lingua som en gång var en plats för produktion av havssalt, därav namnet Salina ("saltkvarn" på italienska). Det finns också flera romerska gravar belägna på sluttningarna av Fossa och helgedomen Madonna del Terzito, som ligger mellan Malfa och Leni är Salinas religiösa centrum och lockar många pilgrimer på huvudfesten den 23 juli varje år.

Salina har två hamnar, Santa Marina och Rinella, som betjänas av färjor och flygbåtar från Neapel, Palermo, Reggio Calabria, Messina och Milazzo.