Färja från Neapel till Vulcano

Neapel Vulcano-rutten går mellan Italien och Eoliska öarna. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, SNAV. Färjor avgår upp till 7 gånger vecka med en resetid på ca 6 timmar 10 minuter.

Färjetrafiken på Neapel Vulcano-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Neapel och Vulcano

  • SNAV
    • 7 avgångar per vecka 6 tim 10 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Neapel Vulcano

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Neapel Vulcano-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Vulcano

Den lilla italienska ön Vulcano ligger i Tyrrenska havet och cirka 25 km utanför kusten av ön Sicilien. Det är den sydligaste av de åtta öarna som utgör den Eoliska ögruppen. Ön har flera vulkaniska centra, däribland en av fyra aktiva, icke undervattensvulkaner i Italien. Den senaste vulkaniska aktiviteten är Gran Cratere överst på Fossa konen, konen har vuxit i Lentia Caldera i mitten av ön, och har haft minst 9 stora utbrott under de senaste 6.000 åren. Vulcano har varit tyst sedan utbrottet av Fossa konen den 3 augusti 1888 till 1890, då det deponerades ca 5 meter av pyroklastiska material. Ön är också känd för sina varma källor som ligger en kort promenad från hamnen. För de modiga, har besökarna möjlighet att gå till kratern av en vulkan där du kan se rök som kommer ut ur marken!