Italien

Såhär bokar du färjor från Italien till Eoliska öarna

Det finns manga valmöjligheter när det kommer till att välja färja från Italien till Eoliska öarna. Det finns 5 färjerederier som tillsammans erbjuder 84 färjelinjer och förbinder till Neapel till Lipari, Stromboli till Panarea, Salina, Vulcano, Lipari, Ginostra (Stromboli), Rinella & Filicudi, Panarea till Salina, Stromboli, Vulcano, Lipari, Ginostra (Stromboli), Rinella & Filicudi, Salina till Vulcano, Panarea, Stromboli, Lipari, Ginostra (Stromboli), Rinella, Alicudi & Filicudi, Lipari till Salina, Stromboli, Panarea, Ginostra (Stromboli), Rinella, Vulcano, Alicudi & Filicudi, Salina till Vulcano, Panarea, Stromboli, Lipari, Ginostra (Stromboli), Rinella, Alicudi & Filicudi, Panarea till Salina, Stromboli, Vulcano, Lipari, Ginostra (Stromboli), Rinella & Filicudi, Vulcano till Lipari, Stromboli, Panarea, Salina, Ginostra (Stromboli), Rinella, Alicudi & Filicudi, Stromboli till Panarea, Salina, Vulcano, Lipari, Ginostra (Stromboli), Rinella & Filicudi, Salina till Vulcano, Panarea, Stromboli, Lipari, Ginostra (Stromboli), Rinella, Alicudi & Filicudi & Stromboli till Panarea, Salina, Vulcano, Lipari, Ginostra (Stromboli), Rinella & Filicudi

Den snabbaste rutten mellan Italien och Eoliska öarna är Salina till Rinella med en seglingstid på ca 9 minuter. Med så många rutter att välja mellan så blir det enkelt att jämföra alla liknande rutter i en sökning så att du snabbt hittar det du letar efter.

Italien-Eoliska öarna-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Italien till Eoliska öarna

Om Italien:

Av alla europeiska länder är Italien kanske det svåraste att klassificera. Det är en modern, industrialiserad nation. Med känsla för mode och stil då många designer ligger i täten med varje säsongs mode. Italien är också ett Medelhavsland med många fina kuster och stränder.

Italienarna är starkt familjeinriktade med betoning på de traditioner och ritualer i den katolska kyrkan som trots en växande skepsis bland landets ungdom dominerar fortfarande människornas liv i landet.

Italien blev bara en enad stat år 1861 och med ett resultat då italienarna ofta känner mer lojalitet till sin region än nationen som helhet - något som framtyder i köket, dialekter, landskapen och ofta varierande levnadsstandard. Det finns också naturligtvis landets enorma kulturarv - provinsenToscana har ensamt mer klassificerade historiska monument än något annat land i världen. Det finns stora rester av det romerska riket över hela landet och särskilt i huvudstaden Rom. Varje region behåller sin egen heliga konstnärlig tradition.

När ni åker till Italien måste ni prova de riktiga italienska matträtterna så som pizza och pasta!

Om Eoliska öarna:

Unesco-skyddade Eoliska öarna är en vulkanisk skärgård i Tyrrenska havet, bort från Siciliens norra kust, som består av ,många öar samt holmar.

Öarna består av Lipari (den största och populäraste), Filicudi (en liten västlig ö med få bekvämligheter), Alicudi (den andra minsta av de inhiberade öarna och den mest avlägsna), Salina (en av de store öarna och den grönaste samt mest fertila av gruppen), Vulcano (den sydligaste av öarna, känd för dess lerbad), Stromboli ( nordväst om gruppen och hem för en av de mest aktiva vulkaner i Europa),Panarea (väldigt popular på sommaren)och den obebodda ön Basiluzzo.

Eoliska öarna stoltar med extraordinary naturlig skönhet och attraherar tusentals besökare årligen med deras medelhavs klimat.

På grund av deras geografi och stolek är det enda permanenta sättet att ta sig runt öarna, med färja. Det finns också massor av förbindelser öarna emellan likaväl till/från Sicilien och fastlandet Italien, på sommaren ökar antalet färje tjänster.