Jämför färjor från Italien till Eoliska öarna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Om Italien

Av alla europeiska länder är Italien kanske det svåraste att klassificera. Det är en modern, industrialiserad nation. Med känsla för mode och stil då många designer ligger i täten med varje säsongs mode. Italien är också ett Medelhavsland med många fina kuster och stränder.

Italienarna är starkt familjeinriktade med betoning på de traditioner och ritualer i den katolska kyrkan som trots en växande skepsis bland landets ungdom dominerar fortfarande människornas liv i landet.

Italien blev bara en enad stat år 1861 och med ett resultat då italienarna ofta känner mer lojalitet till sin region än nationen som helhet - något som framtyder i köket, dialekter, landskapen och ofta varierande levnadsstandard. Det finns också naturligtvis landets enorma kulturarv - provinsenToscana har ensamt mer klassificerade historiska monument än något annat land i världen. Det finns stora rester av det romerska riket över hela landet och särskilt i huvudstaden Rom. Varje region behåller sin egen heliga konstnärlig tradition.

När ni åker till Italien måste ni prova de riktiga italienska matträtterna så som pizza och pasta!

Om Eoliska öarna

Unesco-skyddade Eoliska öarna är en vulkanisk skärgård i Tyrrenska havet, bort från Siciliens norra kust, som består av ,många öar samt holmar.

Öarna består av Lipari (den största och populäraste), Filicudi (en liten västlig ö med få bekvämligheter), Alicudi (den andra minsta av de inhiberade öarna och den mest avlägsna), Salina (en av de store öarna och den grönaste samt mest fertila av gruppen), Vulcano (den sydligaste av öarna, känd för dess lerbad), Stromboli ( nordväst om gruppen och hem för en av de mest aktiva vulkaner i Europa),Panarea (väldigt popular på sommaren)och den obebodda ön Basiluzzo.

Eoliska öarna stoltar med extraordinary naturlig skönhet och attraherar tusentals besökare årligen med deras medelhavs klimat.

På grund av deras geografi och stolek är det enda permanenta sättet att ta sig runt öarna, med färja. Det finns också massor av förbindelser öarna emellan likaväl till/från Sicilien och fastlandet Italien, på sommaren ökar antalet färje tjänster.

Färjor från Italien till Eoliska öarna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.